Ga naar inhoud

APRIL 2012 1e keer IVF; wie nog meer?


Keesie

Aanbevolen Berichten

Ladies wat fijn om van jullie te horen!!! En heerlijk dat het goed gaat!! Ja dat onzekere gevoel…denk eigenlijk dat dat er dan 'gewoon' ook bijhoort…haha je buik checken Lieff, dat doe ik ook!!! Als je op je rug ligt, tenminste bij mij, dan heb ik heel klein bolletje, dan is het net of ik teveel gegeten heb ;-) En ook omdat ik nog niet echt iets voel, af en toe 'plopjes', maar daar blijft het bij.

We gaan vrijdag met vakantie en daarna heb ik op 20 aug de 20 weken echo. Morgen wel weer een check bij de vk gelukkig!

 

Lieff, wat superieur dat jullie het geslacht al weten, dat lijkt me ook zoooo bijzonder :-) En haha, twijfelen over de babykamer….dat ken ik wel! Moet je zeggen dat ik nog niet naar winkels ben geweest, maar wel veel op internet gekeken. Sowieso komt de baby in mijn oude wiegje, die heeft mijn moeder bewaard en die spuit ik nu wit en bekleed ik opnieuw. Daar heb ik zo'n zin in, dat is de eerste stap :-) En lees ik nu dat je een babykamer gewonnen hebt? Wat gaaf!!!

 

Wow en Wanda jij morgen de 20 weken echo!! Spannend!!! En wow wat ben je al ver met dingen regelen!!!! Oh jee dan moet ik echt iets gaan doen hahahaha!!! Waarom moet je kleertjes eigenlijk wassen?? En stom he dat heb ik ook dat ik soms ineens na een toiletbezoek denk oh jee, gebeurt er iets? Maar gelukkig niet!!!!

Veel plezier morgen met de echo :-))

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 1,1k
  • Aangemaakt
  • Laatste Reactie

Top Posters in dit Topic

Top Posters in dit Topic

Keessie, Ik wist ook niet dat je kleertjes moest wassen.

Maar mijn vk is ook een hele goede vriendin van me. Ze gaf aan dat gekregen kleertjes toch een tijdje in een doos hebben gelegen. En kindjes kunnen behoorlijk

reageren op stof. Dus wassen. En bij nieuwe kleertjes, wie weet hoeveel mensen (en wat voor mensen) die kleertjes in de winkel beet hebben gehad.

En daarbij is zo'n winkel ook vaak stoffig. Meubeltjes kunnen afgestoft worden, kleertjes niet. Dus wassen.

Maar ook niet te vroeg, want in je eigen kast komt er ook weer stof in. Ik heb nu bijna alles gewassen / gestreken en doe er een pendaalemmerzak omheen tot een week of 2 voor de geboorte. Dan hoef je niet opnieuw te wassen.

Wel vreemd hoor zo'n rek met kleertjes in de woonkamer (durf hem niet buiten te zetten, gek he).

XXX

Wanda

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ Keesie: heel normaal hoor dat je nog niet zo veel voelt. Ik voel af en toe ook plopjes vooral als ik in bed lig. Vroeg donderdag aan de echoscopiste of het normaal is dat ik nog niet zoveel voel en ze zei absoluut van wel. Vrouwen die al heel vroeg van alles voelen voelen gewoon hun darmen. Jij voelt ook aan je buik haha, hoezo zijn we onzeker?! ;)

Over een paar weekjes de 20 weken echo, leuk!

 

@ Wanda: heb je al zoveel kleertjes? Allemaal neutraal of je gokt gewoon op het geslacht? :P Ik heb wat dekentjes van een vriendin gekregen, die was ik nu en tegen december nog een keer.

Ik heb nog gekeken voor de lodger op mp en er staan er inderdaad vaak op. Begin alleen erg te twijfelen of we wel een wikkeldeken nodig hebben.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Lieff, ik denk dat we voor december echt wel gemak hebben van zo'n doek.

Ik heb niet heel veel gekocht maar mijn zusje wist het geslacht van haar kindje niet. En heeft dus alles neutraal gekocht.

Die 1,5 verhuisdoos heb ik gekregen. Verder hebben we de kleuren lime-groen en antriciet in het kamertje. Dus we hebben 1 dekentje met antreciet gekregen.

Verder is mijn oma een dekentje aan het breien in onze kleuren. Dat heeft ze bij alle achterkleinkinderen gedaan. En ze zijn zooooo mooi.

Ik heb het begin inmiddels gezien. En ook deze wordt heel gaaf. De rest kopen we als we het geslacht weten.

Groetjes

Wanda

Link naar reactie
Delen op andere sites

Leuk dat je zus het bewaard heeft. Ik heb ook wat neutrale spulletjes gekregen, zo schattig! Kan je je niet voorstellen dat je kindje daar in gaat passen.

Vandaag de echo, spannend moment!

 

Gaan jullie trouwens een cursus volgen? Wij gaan naar Haptonomie, ben benieuwd of het iets voor ons is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ Hoi Dames mijn PC doet niet meer morgen krijg ik een nieuwe dus zit ik nu op mijn werk hi hi

 

Ik lees dat er goed met julli gaat ben blij met mijn gat nu goed maar wat een toestand zeg na een week begon de bleoding dus ik dacht ongesteeld niet gelukt en heeft 89 dagen geduurt , na 3 dagen weer begonen en weer een week zieknhuis gebeeld onderzoeken gedaan dus een miskram , ben nu wel bij gekomen en zeg tegen mijn zelf zie je het kan dus wel je moet geduld hebben.

Nu wachten op mijn duivels ergens in augustus en daarna hopen voor TP.

 

Dames ik weens jullie veel plezir met dit mooie weer.

Groetjes Mely

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hey dames,

 

 

De echo was helemaal in orde. En we weten idd dat wat het gaat worden, dat is weer eens stapje in het werkelijk worden moet ik zeggen.

 

Lieff, het verzoek van "uitgerekend in Dec" was of je op dat lijstje ook wilt blijven staan, of dat je alleen hier actief blijft.

Het maakt hen niet uit hoe en wat hoor.

 

Fijn weekend.

Wanda

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb gereageerd.

Fijn dat alles goed is. Zag net je foto in het andere topic, lief! Volgens mij krijg je niet hetzelfde als ik (zo aan het gezichtje te zien), maar jij wil het geslacht hier ook niet delen he, dus ik houd het cryptisch haha.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ Wanda ja klinkt wel logisch van dat stof! Heb een paar kleertjes gekregen en afgelopen donderdag met m'n moeder naar de Prenatal en m'n eerste aankopen gedaan, wat leuk!!! Allemaal nog 'neutraal' maar superleuk!! Vond het ook heel raar om die kleertjes ineens in onze logeerkamer te zien, maar dat is de eerste stap weer, hahaha op weg naar gewenning ;-)) En wat super dat de echo helemaal goed was, gefeliciteerd!!! En nu shoppen, hahahaha!!

 

@ Mely, ooohhhh wat een geduld moet je opbrengen, deze weg is voor jou echt lang….maar niet opgeven en doorgaan en je hebt zo'n mooie wens als onderschrift en het is zoooo waar; blijf erin geloven!!!!!! Dikke knuffel voor je en deze duimen blijven draaien!!!!!!

 

@ Lieff, heb het ook nog even aan de vk gevraagd en zei zij ook dat bij de eerste het heel normaal is om nog niets te voelen. En zeker als je placenta aan de voorkant zou liggen dan duurt het helemaal nog wel even…geduld geduld ;-) Wel weer het hartje gehoord (fijn!!!) en ze zei dat de baby als kool groeit. Ook heel lekker om te horen want maakte me een beetje zorgen omdat ik zelf nog weinig aankom. Maar alles ok en nu op naar 20 aug. Al hoop ik dat dat nog even duurt want we zijn nu heeeeeeerlijk met vakantie :-)))) Wordt net wakker met uitzicht op strand & zee, wow wat een heerlijkheid.

 

Heel veel liefs & tot snel!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Hoi Dames zoals ik lees gaat goed met jullie en ik heb een verassing voor jullie he he

 

Zoals jullie weten zat ik op mijn menstruatie te wachten en te wachten zitten jullie ???? en toen dacht ik op de dag 31 ah waarom niet ga een test maken en wat zag ik 2 strepen ik konde niet geloven zwanger dat kan niet naar de Kruidvat gefietst en nog een test gedan weer 2 strepen ik kon niet geloven dus gisteren weer test gedan en weer 2 strepen zie , dus moet ik nu langzam in gaan geloven dat ik spontan zwanger ben.

 

Dus zoals jullie lezen mag ik ook zo een mooie handtekening onder zetten ( voor mij zelf eventjes deze week nog afwachten)

En ja de wonderen zijn de werld nog niet uit he he

 

Een fijne dag verder.

 

Liefs Mely

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wow Mely, GEFELICITEERD!!!!!!! Wat ontzettend bijzonder, wow wow wow!!!! Zomaar spontaan…echt helemaal geweldig voor jullie, wat een wonder!!!! Op naar de 1e echo :-))))

 

Hier afgelopen week de 20 weken echo gehad; alles helemaal mooi en gezond, wat een geluk ook!! Bijzonder om te zien wat er allemaal gebeurt daarbinnen!! En…we krijgen een zoon!!! Zo blij en heftig, nu wordt het allemaal zo veel 'echter'. We voelen hem nu ook elke avond schopjes geven, zo lief :-)) Ik voel me ook helemaal super qua gezondheid en alles, dit is echt een heel fijne periode zo.

Hoe is het met de andere dames, ook allemaal lekker in hun vel???

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ Keesie: wat fijn dat alles goed is met de baby! En een jongen, leuk! Hebben jullie al een naam? Had je een jongen verwacht of had je geen idee?

 

Ik voel me ook goed, merk 's nachts wel dat ik steeds meer moeite krijg met draaien, maar als dat het maar is. Ik geniet ook zo van ons kindje, heerlijk die schopjes en spelletjes doen :).

Blijf wel veel hoofdpijn/migraine houden, dat valt me soms zwaar. Maar als ik dan een schopje voel, dan weet ik waar ik het voor doe.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

@ Lieff, ja super he een zoon! Nee een naam dat wordt nog leuk want we hebben allebei echt andere namen die we leuk vinden...maar komt helemaal goed!

Ik heb op aanraden van de Mensendieck nu 's nachts een kussen tussen m'n benen liggen, helpt bij mij echt om rustiger te blijven liggen op m'n zij en voelt goed.

Wel vervelend dat je nog zo'n migraine hebt...

 

Hoe is het met de anderen???

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hey Keessie,

 

Ook hier heel goed. Ik voel de kleine nu echt regelmatig. Soms zelfs heel heftig.

Voor namen zijn we ook lang bezig geweest. Voor het andere geslacht waren we er bij 8 weken al uit. Maar spruit besloot anders.

Inmiddels hebben we ook voor spruit een mooie naam gevonden.

Ik wil nog wel een boekje door kijken en blijf nog een beetje zoeken. Je weet het nooit.

Manlief noemt de kleine nu al zo ipv spruit (alleen als we samen zijn).

 

De grote spullen zijn er allemaal. We moeten alleen nog "grijp"spul hebben (zo noemt mijn man het)

Hydrofiele luiers, wat slabjes, klein spul zeg maar.

De box staat heeel gaaf in de woonkamer te pronken, dan kan onze hond ook al vast wennen.

Niet dat ze er naar omkijkt hoor. Maar ja.....

hihihihi

 

De kinderwagen moeten we nog even "goed" in elkaar steken, maxicosi is binnen incl base voor in de auto.

Badje , standaard etc. allemaal present.

Alleen een tweede auto moet nog geregeld worden.

Komt vast ook wel goed.

XXX

Wanda

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 maanden later...

Keesie: ben eigenlijk wel benieuwd hoe het met je gaat. Ik zie dat je al een tijdje niet meer online geweest bent, maar misschien krijg je nog wel een melding van dit bericht. Ben je al bevallen of bezig met de laatste loodjes?

Ik ben 2 weken geleden bevallen van een meisje :).

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Hi Lieff!!

Wow een meisje, wat gaaf, gefeliciteerd!!!!! Ik ben 5 weken geleden bevallen van ons mannetje, zo bijzonder :-)

Nu echt van hem aan het genieten en aan het wennen aan ons nieuwe ritme...

Niet zoveel meer online geweest, heftige tijd achter de rug, m'n schoonmoeder is 2 weken voor de geboorte van haar kleinzoon overleden...zo verdrietig allemaal.

Wens je alle geluk toe met je lieve meisje...we hebben het toch mooi maar 'geflikt' he, onze IVF wondertjes!!!!!!!!!!!!

Heel veel liefs van Keesie

Link naar reactie
Delen op andere sites

Keessie, wat heftig om je schoonmoeder zo snel na je bevalling te verliezen.

Is alles goed verlopen?

Geniet maar heerlijk van je mannetje.

 

Hier ook een jongetje. Hij is geboren op 12.12.2012 om 20.20 uur.

Zijn naam is D.ex

 

Groetjes

Wanda

Link naar reactie
Delen op andere sites

Leuk dat je het nog even laat weten, we hebben toch een tijd veel gedeeld hier. Gefeliciteerd met jullie zoontje! En lekker genieten nu! Fijn dat het goed gaat!

Wel heel verdrietig dat zijn oma een paar weken voor de geboorte is overleden, heftig hoor.

Liefs Lieff

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo allemaal.

 

 

Ik ben nieuw op deze site. Ik hen een klein beetje endometriose en veel verklevingen in mijn buik. Waaronder de eileiders zijn verkleefd. Deze zitten ook dicht met vocht er in. Ik heb ook een hartvormige baarmoeder waar de gynecaloog maar 1 deel van de baarmoeder kan zien. Ik dacht dat eerst mijn eileiders er uitgehaald moesten worden voor IVF. Hij zag bij de laatste echo de eileiders niet meer. Hij zei dat het een goed teken is. Dan zijn de eileiders schoon.

En hoeven ze er voorlopig niet uit. Wie heeft het zelfde en is daar wel zwanger door geworden?

Ik ben best zenuwachtig voor de eerste ivf behandeling dat het mis gaat.

Ik hoop meer ervaringen daarover te mogen lezen.

 

 

Groeten Wennn

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

@ Lieff: ja helemaal waar, jullie waren echt m'n steun & toeverlaat in die heftige tijd… Bizar idee dat dat alweer bijna een jaar geleden is dat we aan het hele traject begonnen… Heeeeeeel veel geluk voor jullie ook!!!

 

@ Wanda: Wow ook een mannetje, super gefeliciteerd!!!!! En wat een prachtige datum 12-12-12 :-))

Mijn bevalling was kort & heftig, binnen 3 uur & 3 kwartier was ons mannetje er, thuis geboren in bad. Heel bijzondere ervaring!!

Jij ook heerlijk genieten & heeeeel veel geluk :-)))

 

@ Wenn: wat een heftig verhaal van je…ik wens je alle goeds toe en duim voor je dat er een klein wondertje in je gaat groeien…wij zijn het voorbeeld dat het met de 1e IVF zomaar raak kan zijn!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt als gast nu eerst posten en gelijk daarna registreren. Als u al een account hebt, meld u dan nu aan om te posten met uw account.

Gast
Reageer hier op dit topic...

×   Geplakt als RTF formaat tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in.




  • Berichten

    • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
    • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
    • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
    • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
    • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
  • Topics

×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Gebruikers Voorwaarden