Ga naar inhoud

jan/feb/mrt mama's 2012


benbri

Aanbevolen Berichten

Ik heb nooit gehoord van een max? Ik vertel altijd wat ze drinken op een dag en dan wordt er geknikt en opgeschreven... Niemand heeft mij sinds de kraamhulp weg is ooit meer verteld wat we ze moeten geven eigenlijk, is zo gegroeid. Ik zag alleen ergens (op de Nutrilon doos?) dat ze niet meer dan 200 cc per voeding achter elkaar mogen.

 

Ja das waar, Vince heeft andere voeding. Moet dat altijd zo blijven? Ik bedoel, gaan ze het nog een keer testen ofzo?

 

Oh ja, ik zou naar bed gaan... Ik lees je antwoord morgen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 6,5k
  • Aangemaakt
  • Laatste Reactie

Top Posters in dit Topic

fren jeetje wat heftig, hopenlijk komt het goed. ik weet niet wat voor weer het was bij jullie, maar na zo'n dag buiten (in de zon) misschien een zonnensteek, geen idee wat dat met je doet, hopenlijk valt het mee.

 

Melis, groot gelijk lekker proberen en even aankijken hoe hij erop reageerd

 

Marjan, wat lief van je zoontje en dan zo schattig vragen of het ontbijtje niet goed is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Goedemorgen meiden, allemaal een beetje lekker geslapen? Fren, hoe is het met de vriend van je schoonmoeder? Zijn ze de nacht een beetje fatsoenlijk doorgekomen samen? Hier alles goed gegaan met het rijstebloem experiment. Vince heeft 8 uur geslapen op 160cc!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Netjes Melis!

Ja ben ook erg benieuwd hoe het gaat de de vriend van Fren's schoonmoeder, ik was alsnog naar de SEH gereden denk ik.

Matthias heb ik wakker moeten maken om 7.15, hij krijgt 5 flessen op een dag, meestal 6 uur, 10 uur, 13.30, 5 uur en tegen 20.00 uur/20,30.

er mag niet korter dan 3 uur tussen zitten en max 4 uur zeiden ze tegen mij, de 3 uur vanwege de tijd dat de darmpjes dat kunnen verwerken.

Nu is het een hongerlappie en haalt ie de 4 uur vaak niet eens en als ik echt hou aan de 4 uur dan word het s' avonds weer zo laat terwijl hij nu lekker doorslaapt van 20.00 /21.00 uur tot 6.00/7.00 uur.

laat ik hem liggen dan geef ik hem maar 4 maar dacht dat dat te weinig was.

kan het altijd even proberen, hij is stevig genoeg en als het niet wil dan kan ik hem altijd voor de ochtendfles wakker maken maar vind dat altijd zo sneu, slapen ze lekker....

Er komt ook gauw genoeg een potje bij , met 4 maanden.

Gaan jullie het zelf maken of kopen jullie potjes, in het begin koop ik denk ik potjes ( heb ook nog geen staafmixer) maar stap denk ik al snel over op zelf maken.

Warm prakje heb ik eigenlijk nooit uit een potje gedaan bij Lucas, wij koken sowieso zoutloos dus ik kan er makkelijk wat uithalen en met de staafmixer doen.

Denk ook wel na over de rapley methode.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Meiden, is iemand van jullie al voor de 2e keer ongesteld? Was 17 april ongi geworden en dat duurde maar liefst 15 dagen.. Volgens m'n vaste cyclus (die ik voor m'n zwangerschap had) duurt die 28 dagen en zou ik vandaag weer ongi moeten worden. Zou deze vlieger opgaan of blijft het de eerste paar keer gissen wanneer de duivels weer komen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, ben toevallig zondag voor de 2e x ongesteld geworden, zit dus 32 dagen tussen. Redelijk op schema dus. Heb wel weer een dag en nacht zo veel pijn gehad, niet normaal! Was er misselijk van. Even in de gaten houden en anders laat ik t ff checken.

 

Marjan, die 3-4 uur is volgens mij alleen in het begin. Bij F zit er af eb toe overdag ook wel 5 uur tussen als t zo uitkomt. Geeft niks!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oja, nog niks gehoord over vriend van schoonmams. Vin was even na enen thuis en zei dat de rust toen Wel terug was, maar hij zou zo wel mog even bellen.

 

Moeten sowieso wel even met haar aan de praat, want ze gaat ook een dag voor Fiene zorgen. Ben er niet heel gerust op na de reactie van gisteravond. Stel dat er iets gebeurd?!

Link naar reactie
Delen op andere sites

ok nou 4 uur houdt ie al moeilijk vol, kom eerder na 3-3,5 uur dan dan ie over de 4 uur heen gaat, maar laat het hem wel een beetje regelen.

nou hopen dat het helpt fren want ik zou er ook niet op gerust zijn als Fiene daar dan een dag is.

 

ohja vergeten op te reageren Meezie dankje:) ja was heel schattig.

Elinorac ( moet elke keer even kijken hoe ik het schrijf:)) ja ik wilde graag dat ik ruzie (oneinigheid) met haar kon maken want dan had ik haar immers nog, maar probeer te genieten van elkaar!

Simonja heftig hoor, zoveel ellende meegemaakt en het geluk niet kunnen delen maar ik weet zeker dat ze je kan zien en haar kleinkindje!!

Mss zit ze wel naast mijn moeder te kijken naar ons:)

Mijn man heeft een hersenbloeding gehad op zijn 30ste, straks 4 jaar terug en dat was enorm heftig, gelukkig heeft hij er weinig tot niks aan overgehouden.

 

hier ligt mijn schoonmoeder nog in het zkh sinds woensdag, weer koorts ( ze mag niet boven de 37 graden uitkomen en van de week had ze 39,5 graden en daar moet je dan 2 graden bij op tellen.) ze heeft een onstoken cyste in de lever en een ontsteking in de darmen, ze is nierpatient ( cystenieren) en die heeft ze ook in haar lever, haar lever is enorm vergroot bijan 3 x zo groot als normaal en dat blijft ook zo.

straks krijgt ze een onderzoek naar de onsteking in de darmen, ze moest 4 liter vocht drinken.

 

Ik ben helemaal nog niet ongesteld geweest, ik geef ook nog en beetje bv dus mss dat het daar aan ligt maar vermoedt wel dat het snel komt, ik ben ook aan de cerazzette pil.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Marjan noem me dan gewoon Caroline, of Caro, zoals de meesten hier al doen...

 

Ben ook benieuws naar je schoonstiefvader (?) Fren!

 

Gelukkig nog niet tweede keer ongesteld, eerste was 4 mei een week, eigenlijk een normale menstruatie, niet heel veel ofzo, ja alleen de eerste 2 dagen maar dat heb ik al sinds de bevalling van de oudste.

 

Oh, Kaatje heeft genoeg van het speelkleed, had haar terug gelegd na de eerste fles maar daar was mevrouw niet van gediend. Hoop toch op een rustiger dagje dan gister...

Link naar reactie
Delen op andere sites

vin heeft gebeld en kennelijk zijn ze de nacht goed doorgekomen. Hij heeft hen wel op het hart gedrukt dat M vandaag ABSOLUUT naar zn eigen HA moet gaan, want een check is wel van belang. Ook zn moeder op het hart gedrukt dat ze in het vervolg direct 112 moet bellen in zo'n situatie, want op hun leeftijd kan het zomaar over zijn...

 

Hij heeft ook aangegeven dat ze met Fiene niet zo kan reageren en dat was ze zich bewust. Ze is van plan om een cursus baby/kinder ehbo te doen en dat geeft me wel een gerust gevoel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gelukkig Fren. Ik zou haar ook op het hart drukken: als je het niet vertrouwt: bel 112! En dat geldt voor haar vriend maar zeker voor Fiene! Ze zal er wel van geleerd hebben denk ik.

Jeetje al in het ledikant. Slim van je om alvast te laten wennen. Dat van ons staan nog in delen op zolder en die andere ligt nog bij mijn ouders. Nou hoeven ze niet naar het kinderdagverblijf dus zal nog wel een paar maandjes duren in de wieg. De oudste heeft er 8 maanden in gelegen (en ook al die tijd bij ons op de kamer, vind ik niet te geloven nu...).

 

Lekker dat Lauren zo lang heeft geslapen Simonja! Ik heb nog even met Kaat gespeeld op het speelkleed en geknuffeld, toen heeft ze in bed nog 5 minuten gehuild en nu is het rustig. Bram dreigde even mee te gaan huilen maar heeft het opgegeven en weer in slaap gevallen. Das soms toch wel lastig hoor, zei het gister nog tegen mijn vriend: ze maken elkaar toch vaak wakker. Bovendien kun je aardig gek worden van twee huilende babies op volle sterkte...

 

Ga maar eens wat nuttigs doen: keuken opruimen en strijken, bleh... maar is er al dagen niet van gekomen. Zegt mijn moeder van 't weekend toen ze sliepen: ach, je hebt toch regelmatig tijd voor jezelf he, als ze slapen? Ja duh... dan doe ik achterstallig onderhoud!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Fren fijn dat je schoonvader de nacht goed is doorgekomen en een geruststelling dat je schoonmoeder ook wel begrijpt dat het anders moet en zelfs kinder ehbo wil gaan doen.

 

Marjan wat is de carazzetti pil??? rapley methode is toch dat ze stukjes krijgen en zoveel mogenlijk zelf eten?? klinkt ook wel grappig. Hier gaan we zelf denk ik hapjes maken. ik zeg we maar bedoel papa.. hihi hij staat toch de hele dag in de keuken en kan dan best even een portie groentge extra koken. Ik wil binnenkort beginnen met kleine hapjes groente. dan maken we een wat grotere hoeveelheid en in apparte ijsklontjes bakjes, dan kan ik af en toe een paar klontjes pakken en opwarmen zodat ze een beetje kan gaan proeven. Ga daar niet mee wachten tot een half jaar zoals ze aanraden bij bv baby's

 

Hier sinds het zetten van mijn spiraaltje bloedverlies (nu al drie weken) eerst als een gewone menstruatie en nu gewoon steeds een beetje. Wordt er niet goed van...

Het wordt nu wel minder, maar jeetje wat duurt dat lang.

 

Maud gister om half 10 de laatste voeding gegeven en moest haar vanmorgen wakker maken om 8 uur, omdat ik op ploffen stond. ben wel om half 7 even gaan kijken maar ze sliep nog heerlijk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Goh Fren, dat zal schrikken geweest zijn! Fijn dat F goed in haar bedje kan slapen. Levi heeft alleen de 1e weken in de reiswieg op onze kamer geslapen en na 3 wk ofzo in ledikantje op zijn eigen kamer.

 

Hier nog steeds een erg vast zittende hoest bij Levi. Heb zaterdag bisolvondruppels v kinderen gehaald. Zou na 5 dg optimaal werken. Laten we het hopen! Vanmorgen iig alles moeten verschonen omdat hij na de voeding een hoestbij kreeg waarbij alles er weer uitkwam, gelukkig ook met wat slijm er bij...

Zelf ook nog steeds zeer moe vd gebroken nachten de hele tijd- zou zoooo graag weer eens uitgerust zijn! En vandaag zou eigenlijk m'n verlof afgelopen zijn! Maar gelukkig pas 29 mei voor t eerst weer werken ivm overuren die ik nog had staan...

 

Vraag vd bv moeders- Levi valt telkens in slaap tijdens het drinken en drinkt daarom nog maar aan 1 kant. Drinken jullie kleintjes iedere keer aan beide kanten?

 

Oh, hij kan trouwens iets nieuws: hij draait op zijn rug rondjes linksom door de box haha, zo grappig om te zien! Zet zich af met zijn benen, wipt zijn kont omhoog en eindigt na paar keer afzetten met zijn hoofd waar eerst zijn voeten lagen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Fren wat schrikken zeg van de vriend van je schoonmoeder. Gelukkig zijn ze de nacht goed doorgekomen en hopelijk nemen ze jullie wijze raad ter harte en bellen ze de volgende keer 112.

 

Melis, jij durft hihi, jouw kleine man al rijstebloem geven. Als hij er geen last van heeft zal het wel goed zijn toch? Heb je het idee dan dat hij niet genoeg heeft aan de voeding die je hem geeft?

 

Caro ik denk dat je moeder wel een beetje onderschat hoe druk je het kan hebben, zeker als je twee kleintjes hebt. Zou ze toch moeten weten, ze heeft zelf ook kinderen grootgebracht haha.

 

Ink, Joël drinkt sinds twee weken aan beide borsten. Toen ik voor de eerste keer weer ongesteld werd had ik minder melk dus bood ik hem beide borsten aan. Daarvoor ook steeds maar één borst per keer. Dit bevalt me trouwens wel beter want die spanning in mijn borsten ben ik nu wel kwijt.

Heb je het idee dat Levi nu niet genoeg krijgt? Maak je hem wakker voor een voeding? Hij is nu dus ook verkouden en daar kun je ook ontzettend moe van worden.

 

Marjan wat lief van je zoontje dat hij ontbijt voor je gemaakt heeft.

 

We hebben eindelijk een doorverwijzing voor de oogarts voor Joël. We kunnen 7 juni met hem terecht.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ansje wij waren brave kindjes... :-) Ze vertelde dat ik bijna meteen na de geboorte doorsliep, elke dag tot kwart over 8 en mijn zus in het begin 1x per nacht kwam, altijd om 3 uur... Mmm denk dat ze het een beetje mooier maakt dan het was, is ook al meer dan 40 jaar geleden! Ach ja...

 

Wat zei ik ook alweer, strijken? Keuken opgeruimd, was bij elkaar gezocht, fysio gebeld voor de afgeplatte hoofdjes (wordt terug gebeld voor een afspraak) en ik hoor alweer geluidjes... Daaag strijk! Oh ja, ga wel nog gauw even het spijkerjasje van de oudste strijken, dan kan ze dat straks aan naar school.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Spannend voor alle meiden die met hun kindjes naar de oogarts moeten, succes meiden!

Wij moeten vrijdag weer naar het ziekenhuis, dag 1 van de provocatietest vanwege de mogelijke koemelkallergie.

 

Vince lijkt geen last te hebben van de rijstebloem, geen krampjes/uitslag en vanmorgen weer een prachtige poepluier! Wij hadden net visite van een vriendin met haar zoontje van 1, was druk maar gezellig! Weet iig wel dat ik nog geen brusje wil zolang Vince nog niet kan lopen.

 

Fren, fijn dat alles enigzins mee lijkt te vallen met je schoonvader.

 

Caro, hebben ze beide afgeplatte hoofdjes? Hiervoor goede ervaringen met de manueel therapeut, bij Vince bleek er een wervel scheef te zitten. Hij draait nu vrolijk van links naar rechts en kan zij uilen-truc nu naar beide kanten!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt als gast nu eerst posten en gelijk daarna registreren. Als u al een account hebt, meld u dan nu aan om te posten met uw account.

Gast
Reageer hier op dit topic...

×   Geplakt als RTF formaat tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in.




  • Berichten

    • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
    • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
    • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
    • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
    • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
  • Topics

×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Gebruikers Voorwaarden