Jump to content

IVF of ICSI, jongen of meisje?? Even een test...


zjoediezzz

IVF of ICSI, jongen of meisje?? Even een test...  

89 members have voted

 1. 1. IVF of ICSI, jongen of meisje?? Even een test...

  • IVF gehad en meisje geboren
  • IVF gehad en jongen geboren
  • ICSI gehad en meisje geboren
  • ICSI gehad en jongen geboren


Recommended Posts

Beste meiden, ik ben best nieuwsgierig aangelegd en zou graag wat willen weten.

Mijn collega heeft twee IVF dochters en ik ben nu in mijn tweede ICSI zwangerschap... Ik krijg weer een zoon.

Zij vertelde mij dat het schijnt dat je met IVF eerder zwanger raakt van een meisje en met ICSI van een jongen.

Nou.... Dat wil ik wel eens testen!! En waar beter dan hier?

 

Ook benieuwd? Alvast bedankt voor het stemmen!

 

Liefs, Judith

Link to comment
Share on other sites

Interessant! Ik heb juist het idee dat in het fertiliteits traject er (ongeacht met IVF of ICSI) er meer meisjes worden geboren!

In mijn omgeving in ieder geval wel! Misschien ook omdat meisjes toch het 'sterkere' geslacht zijn en in dit soort trajecten eerder aanslaan...? Haha

Maar leuk een poll!

Link to comment
Share on other sites

Ik vraag het me af hoor....bij ivf is het gewoon: de beste moge winnen. Oftewel de eerste die binnendringt heeft gewonnen zeg maar.

Ze zeggen dat jongenszaadjes snellere zwemmers zijn, maar geloof ook best dat er meisjeszwemmers zijn die winnen.

Anders zouden er via ivf alleen maar jongens geboren worden.

Er zijn ook mannen die alleen maar meisjeszaadjes hebben en andersom, dus ja.....

 

Bj icsi is het weer een ander verhaal, daar pakken ze willekeurig een zaadcel.

 

ben wel benieuwd naar de uitslagen :)

Link to comment
Share on other sites

Miekske vandaag positief getest?? Van harte gefeliciteerd!

 

JOse het was zo gezegd dat de meisjes zaadjes sterker zouden zijn en vandaar dus in de meerderheid bij IVF... Wat ze ook al weer zei over ICSI en mannelijke zaadjes weet ik even niet meer zo goed, ze had iig een aannemelijke theorie! Het wekte mijn nieuwsgierigheid!

Link to comment
Share on other sites

Wij hebben 2 kids, ontstaan via icsi. Wij moesten ooit het icsi traject in vanwege de belabberde zaadkwaliteit van manlief.

Uit de eerste icsi poging is ons zoontje ontstaan.

Uit de andere icsi poging is onze dochter geboren.

 

Ik had overigens ooit wel eens gehoord dat icso verhoogde kans op jongetjes gaf, maar zou zelf niet weten of dat nou echt waar is en wat dan de reden daarvan is.

Link to comment
Share on other sites

In het Vu zeiden ze bij Ivf iets meer kans op een jongen (51%) en bij icsi iets meer kans op meisje. Ik heb twee Ivf zwangerschappen met beide een jongen ( althans van de laatste moet dat nog bevestigd worden bij de geboorte maar de echo's laten duidelijk een mannetje zien;-)

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use