Ga naar inhoud

Uitgerekend in januari 2013


Mariek

Aanbevolen Berichten

@Zomer, wat een geweldig nieuws! Nu voorzichtig beginnen met het kamertje en de uitzet, geniet ervan!

 

@CC, dacht dat ik snel was met wassen enzo... maar jij hebt ook alles al in orde... toch wel een fijne gedachte als het af is hè!

 

Ik ben vanmorgen ook naar de gyn geweest en alles was prima, hoef pas over 3 weken terug te komen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 1,3k
  • Aangemaakt
  • Laatste Reactie

Top Posters in dit Topic

Liesjuh en Esther, super nieuws! Britt niet heel de dag, maar wel regelmatig last van maagzuur en hoge ademhaling. Ach ja gaat weer weg als het beebje gaat indalen, maar best lastig nu. Ons dochtertje werd ook 3800 gr bij 40 weken geschat en was 4045 gr bij 38 weken (bij de geboorte), dus vandaar een ruimere schatting nu. Maar jij krijgt ook grote kinderen dan zeg. Ik begin het steeds spannender te vinden, dat aftellen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Verdorie heel bericht getikt word ik eruit gegooid. Ik probeer een foto te uploaden van mijn bellypainting. Had vorige week onverwacht een super leuke babyshower en daar is mijn buik mooi beschilderd. Zien jullie gelijk mijn buikje!! Dus hier vast t bericht probeer ik zo mijn foto te uploaden....

Link naar reactie
Delen op andere sites

[ATTACH=CONFIG]4767[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]4768[/ATTACH]

 

Ja gelukt!!!!! Gaaf he?

 

Ging vorige week vrijdag niets vermoedend op de koffie met manlief bij een vriendin zit ineens het hele huis vol met al mijn vriendinnen! (Man zat ook in het complot...) Vriendin van mij maakt bellypaintings, dus die avond gelijk gekregen. Hoop fotos gemaakt. Mooi aandenken. Mijn buikomtrek is trouwens 98 cm. Netjes toch dacht ik zo?

 

Vanmiddag weer controle gynaecoloog. Hoop dat de kleine al goed ligt met r hoofdje naar beneden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zomer, wat ontzettend fijn dat je mannetje nog lekker bij je is en alles goed lijkt te gaan! Ik hoop voor je dat hij mooi nog even blijft zitten en groeien. Alle dagen/weken zijn meegenomen. Hoe voel je je nu? Lekker bezig met de uitzet en het kamertje?

 

Doorzettertje, wat een mooie buikschildering! En ontzettend leuk zeg, dat je vriendinnen dat voor je georganiseerd hadden!! En manlief uiteraard ook ;-) Bedankt voor de tip tegen maagzuur, heb het opgeschreven, voor het geval het straks nodig is (valt nu nog erg mee).

En een buikomvang van 98 cm is zeker nog netjes. Ik heb net die van mezelf opgemeten... 115cm!! Schrok ervan. Maar ja, heb dan ook een flinke toeter.

 

Vandaag weer bij de vk geweest. Alles goed. Bloeddruk nog steeds mooi laag, en ook Hb gehalte was prima. Heb wel een 'ruim badje' volgens de vk, wat ook de omvang van de buik deels verklaart. En het feit dat mijn kereltje zo vreselijk bewegelijk is. Hij heeft gewoon nog lekker de ruimte, kan alle kanten op. Gelukkig ligt hij al wel netjes met zijn koppie naar beneden, maar ingedaald is hij nog allerminst. Op zich wel lekker, want ik had vorige week het gevoel dat hij wel even een tijdje wat meer ingedaald zat, en dat was geen pretje. Enorme druk op de bekken, kon de benen niet meer over elkaar heen slaan bij het zitten, zat niet meer lekker op een harde stoel, lopen ging moeizamer, heupen deden zeer bij het slapen enz enz. Maar na een dag of 5 was dat ineens weer over, en is hij blijkbaar weer omhoog gekomen, en zijn de klachten ook weer verdwenen.

 

Ik ga er nu helemaal vanuit dat dit weer een overtijds kindje gaat worden. Voel me goed, kleine heeft het goed. Officieel nog 7 weken, maar ik houd er rekening mee dat het eerder 8-9 zullen zijn.

 

Hoe gaat het verder met iedereen? Flink wasjes aan het draaien, lees ik? ;-) Grappig, ik loop nogal achter zo te horen, want heb er nog niet eens aan gedacht om daaraan te beginnen. Wacht ermee tot 3-4 weken voor de uitgerekende datum, denk ik. Ben vandaag maar eens serieus op zoek gegaan naar een geboortekaartje. Ook dat is nog niet geregeld. Heb inmiddels wel een paar op het oog, dus manlief en ik gaan morgenavond de knoop maar eens doorhakken.

 

Hoe gaat het slapen bij jullie? Ook zo'n last van constant wakker zijn (doordat je moet omdraaien, naar de wc moet, kussen tussen de knieen kwijt bent etc etc). Ennuh, ik begrijp van mijn vriend dat ik tegenwoordig snurk!! ARGHH!! Ligt hij voor de verandering eens wakker van mij in plaats van andersom, haha.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Doorzettertje, wauw.... wat een mooie beschilderde buik, is echt gaaf geworden!!! Ik heb bij de vorige zwangerschap ook een bellypaint laten doen, misschien ga ik m'n schoonzus ook wel weer vragen, krijg er wel de kriebels van als ik het zo zie!

 

@Mariek, hahaha...... ik zat van de week te twijfelen of ik het erop zou zetten of niet, maar kan je zeggen dat je niet de enige bent die snurkt! Mijn man ligt ook wakker van mij 's nachts... krijg regelmatig een por in m'n zij! Het schijnt erbij te horen, maar kan me niet herinneren dat ik dit bij de vorige keer had, jij wel?

 

Fijn weekend allemaal!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

ja hier ook snurken!!

maaarrr...wat ik vragen wilde...wij hebben onze naam vast staan al een aantal weken en sinds dien hoor en zie ik de naam vaker. Ik kende de naam niet eens vóór die tijd...nu hoor ik hem steeds omdat je erop gefocust bent natuurlijk. Toch is het helemaal geen veel voorkomende naam.

Hebben jullie dat ook? en hebben jullie de naam al?? Ik moet er nog steeds aan wennen...de naam voor onze dochter lag al een paar jaar op de plank, dan wen je er aan. Hier moet ik nogsteeds aan wennen hahahaha

groetjes Britt

Link naar reactie
Delen op andere sites

Haha ook hier een snurker. Manlief heeft vannacht na 5 nachtdiensten weer naast me geslapen en overwoog om zijn matras op de babykamer te leggen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik heel lichtjes wakker werd en me eigen ook zelf hoorde, jeetje. @Mariek, zo dat is idd een hele omtrek, gezien dat je normaal een van de slankste bent hier :) Omtrek meet je bij de navel om rug en buik heen, Linda. Nauwkeuriger is van schaambeen tot bovenkant baarmoeder, omdat je dan echt de grote van de baarmoeder meet en niet ook de rug etc. O .ja navelpijn is van een soort van navelbreuk n.a.v. de operatie aan mijn baarmoeder. Ze zijn toen ook via mijn navel naar mijn baarmoeder gegaan en ik had ook 3 hechtingen daar. Gaat hopelijk weg na de zwangerschap. Ik merk wel dat ik veel minder mobiel wordt, maar goed nog eventjes aanwaggelen! Jullie hebben dan een aparte naam Britt! Het is wel zo dat je aandacht ergens naar uit gaat, als je net daar mee bezig bent.................maar ik hoor de naam die wij in gedachte hebben eigenlijk niet zo veel. Fijn weekend!

Link naar reactie
Delen op andere sites

even ...hoe meet je die buikomtrek precies dan?? Ik denk dat ik de winnaar wordt helaas!! knap zowat uit mijn voegen hier!!! En ik moet nog 10 weken ?! hoe moet dat nou????

......................

5min. later

oh...zeg net tegen mijn manlief...hoe en wat...nou wat denk je zegt ie?? natuurlijk gewoon omtrek (oftewijl...een Héle domme vraag!) Ok..hij wist niet hoe gauw ie een meetlint moest pakken!! 113 cm.!! Wat?!?

 

Britt. dat doe je idd heel goed haha, ik zit OOK op 113 cm - met 33 weken nu. Mariek ook een goede buik! Hoezo denk je dat de jouwe pas later gaat komen?

Volgens de verlosk was mn beep een weekje 'groter'dan gemiddeld. Maar de laatste dagen / weken groeit mn buik niet zo hard als paar weken ervoor. Af en toe een spurt af en toe wat langzamer, bij jou gaat het ook vast niet gestaag omhoog Britt maar in stukjes. Hou vol!

Ik heb ook geen idee hoe ik het nog ga redden 7 weken - voel me zo zwaaar....:naka:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo mede-snurkers ;-) Het wordt er allemaal niet charmanter op he, gna gna. Ach ja, het is voor een heel goed doel. Ik stond vanochtend weer op de weegschaal... +18 kilo!! Serieus!! Ik lijk dan wel slank, maar die buik, mijn bolle toet, die enkels... pfff, houd heel veel vocht vast en alles wordt ronder. Relatief gezien kom ik dus elke keer best veel aan. Ga deze keer ook weer over de 20 kilo heen. Ik weet wel dat toen mijn dochter geboren was dat ik binnen een week alweer 11 kilo kwijt was. Veel vocht dus ook.

 

Juul, mijn beeb was ook lange tijd 2 weken 'te groot', maar de laatste 2 metingen was hij weer normaal. Groei gaat inderdaad in sprongen. Mijn baarmoeder lag donderdag 32 cm hoog en dat schijnt normaal te zijn rond deze tijd.

Waarom ik denk dat ons mannetje later komt dan de uitgerekende datum? Het is een gevoel, gebaseerd op een paar dingen: mijn dochter was 10 dagen overtijd en met haar had ik ook veel vruchtwater. Nu weer veel vruchtwater, dus een ruim badje waar het mannetje in kan rondspartelen. En ook wel een beetje uit zelfbescherming hoor, want ik weet nog goed hoe gek ik werd nadat de uitgerekende datum was gepasseerd. En maar wachten, wachten, wachten, 10 dagen lang. Het leek echt een eeuwigheid te duren. De uren kropen voorbij. Als ik er nu gewoon van tevoren al vanuit ga dat hij een minimaal een week overtijd komt... scheelt weer he ;-)

 

Ik ben heel benieuwd naar jullie namen!!!

Wij hebben ook een naam uitgekozen die bijna niet voor komt. Wij hebben 'm zelf nog niet 1 keer gehoord. Ook op de site van de sociale verzekeringsbank (http://www.svb.nl/Images/Kindernamen_2011_alfabetisch.pdf) zien we dat niet veel jongetjes die naam hebben gekregen in 2011. Maar het blijft spannend hoor, vind ik, een naam toekennen aan een wezentje. Hij draagt 'm straks toch zijn hele leven met zich mee.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo mede-snurkers ;-) Het wordt er allemaal niet charmanter op he, gna gna. Ach ja, het is voor een heel goed doel. Ik stond vanochtend weer op de weegschaal... +18 kilo!! Serieus!! Ik lijk dan wel slank, maar die buik, mijn bolle toet, die enkels... pfff, houd heel veel vocht vast en alles wordt ronder. Relatief gezien kom ik dus elke keer best veel aan. Ga deze keer ook weer over de 20 kilo heen. Ik weet wel dat toen mijn dochter geboren was dat ik binnen een week alweer 11 kilo kwijt was. Veel vocht dus ook.

 

Juul, mijn beeb was ook lange tijd 2 weken 'te groot', maar de laatste 2 metingen was hij weer normaal. Groei gaat inderdaad in sprongen. Mijn baarmoeder lag donderdag 32 cm hoog en dat schijnt normaal te zijn rond deze tijd.

Waarom ik denk dat ons mannetje later komt dan de uitgerekende datum? Het is een gevoel, gebaseerd op een paar dingen: mijn dochter was 10 dagen overtijd en met haar had ik ook veel vruchtwater. Nu weer veel vruchtwater, dus een ruim badje waar het mannetje in kan rondspartelen. En ook wel een beetje uit zelfbescherming hoor, want ik weet nog goed hoe gek ik werd nadat de uitgerekende datum was gepasseerd. En maar wachten, wachten, wachten, 10 dagen lang. Het leek echt een eeuwigheid te duren. De uren kropen voorbij. Als ik er nu gewoon van tevoren al vanuit ga dat hij een minimaal een week overtijd komt... scheelt weer he ;-)

 

Ik ben heel benieuwd naar jullie namen!!!

Wij hebben ook een naam uitgekozen die bijna niet voor komt. Wij hebben 'm zelf nog niet 1 keer gehoord. Ook op de site van de sociale verzekeringsbank (http://www.svb.nl/Images/Kindernamen_2011_alfabetisch.pdf) zien we dat niet veel jongetjes die naam hebben gekregen in 2011. Maar het blijft spannend hoor, vind ik, een naam toekennen aan een wezentje. Hij draagt 'm straks toch zijn hele leven met zich mee.

 

 

Ben ik de enige die nog geen naam heeft??:happy2:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Afgelopen donderdag weer bij de gynaecoloog geweest en nou is er weer wat nieuws gevonden... De placenta schijnt helemaal onderin mijn buik te liggen en dan ook nog is half voor 'de uitgang'.... Over 2 weken weer terug komen en kijken hoe ie dan ligt. Kindje ligt wel al met t hoofdje naar beneden. Maarja daar hebben we straks waarschijnlijk weinig aan als blijkt dat ik niet op de natuurlijke manier kan bevallen. Als t niet verandert (zou niet weten waarom dat met 32 weken nog naar boven zou gaan) dan moest ik in t ziekenhuis bevallen met n infuusje. denk dat ze t dan gecontroleerd op gaan wekken of zelfs met een keizersnede. mijn man gaf aan dat we dat sowieso van plan waren en we pas echt nerveus zouden worden bij t idee van een thuisbevalling haha! Gynaecoloog zei ook dat ik rekening moest houden met evt. bloedingen hierdoor. Mocht dat gebeuren dan moet ik gelijk t ziekenhuis bellen en langs komen en dan wordt ik waarschijnlijk (tijdelijk?) opgenomen. Was best weer even schrikken. Krijg t nu ook op m'n heupen dat alles af moet! Stel je voor dat ik straks al in ziekenhuis kom te liggen en er moet nog van alles?! Gister dus de allerlaatste babyspulletjes gekocht met n vriendin en manlief maakt vandaag t kamertje helemaal af. Gordijnen heb ik inmiddels ook af. Morgen aan t hemeltje beginnen en de kasten schoonmaken en kleertjes wassen. Dan pas heb ik rust;) Denk ook dat ze me hierdoor nu niet tot t laatst laten lopen. Toch n kerstkindje????

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Doorzettertje, dat kun je er ook nog wel bij gebruiken of nie? Kan je wel bemoedigende woorden toespreken, want m'n zus is ook zwanger en die had hetzelfde probleem, maar bij haar zit de placenta nu wel op de goede plek! Kan me voorstellen dat je nu alles graag af wil hebben, is het kamertje vandaag helemaal af gekomen? Misschien inderdaad een kerstkindje, wij hebben er ook één, ik vind het juist wel extra speciaal om met Kerst met de hele familie de verjaardag van je kind te vieren!

 

@Juul, zou het niet weten of je de enige bent, wij hebben al wel namen, maar dat kan zo weer gewijzigd worden hoor....

 

Vandaag hebben we ons geboortekaartje weer gewijzigd, ik zag bij m'n schoonzus een heel leuk kaartje staan en heb direct gekeken van welke site die kwam. Thuis direct mee aan de slag gegaan en nu hebben we ineens een heel ander kaartje, ach ja.... hahaha....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wij hebben wel een naam, maar ik denk dat die nog zou kunnen veranderen. Klinkt wel lekker, maar als we nog iets anders vinden.... prima!

 

Doorzettertje, hoe is het nu met je? Heb je alles een beetje af kunnen krijgen zodat je wat rust in je hoofd hebt? Wat een verhaal zeg, ik wist niet eens dat het kon, dat je ineens zo'n bericht zou krijgen. Nu snap ik waarom ze er iedere keer naar kijken...

Ik snap wel dat je een heel ander beeld had van bevallen dat hoe het nu zou kunnen gaan. Ik hoop dat je aan het eindresultaat kunt denken en dat het vooruitzicht van het gezin deze klap wat minder maakt!

 

Liesjuh, grappig van het kaartje! Wij zijn er ook nog lekker mee bezig! Wijzigen kan altijd en zo blijf je lekker bezig, hahahahahahahaha

 

gr Zomer

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dacht dat we t met die lage placenta wel hadden gehad, maar helaas... We hebben een angstig nachtje achter de rug. Gisteravond 23.00 uur kreeg ik ineens hele erge kramp in mijn linkerzij vlak voor ik naar bed ging. Kon alleen maar rechtop zitten en verging van de pijn als ik wilde gaan liggen. Had ik 2 weken geleden ook al is gehad maar was na 3 kwartier over. Nou nu niet. Hele nacht wakker gelegen, gek van de pijn! Sinds ik zwanger ben kan ik echt niet op m'n rug liggen, krijg dan t gevoel dat alles wordt afgekneld. Dus met bedsteun omhoog zo wakker gelegen. Op een gegeven moment hield ik t niet meer en heeft m'n man de verloskundige gebeld en die kwam gelijk langs. Alles gecheckt en geluisterd. Conclusie: 'oefen weeën'. Omdat ze zeker wist dat t geen echte weeën waren wilde ze t risico niet nemen om eea inwendig te checken. Bang om de placenta te raken en zo mega bloeding te veroorzaken. Hele dag paar keer onder douche geweest en dan slapen. Pijn is nu iets minder. Kijken hoe we de nacht doorkomen anders mocht ik weer bellen. Poeh!Inmiddels alle spullen binnen, kamertje bijna klaar, proefdruk geboortekaartje vandaag zelfs al binnen! VK adviseerde me om m'n ziekenhuis koffertje vast klaar te zetten. Moet nu weekje echt bedrust houden...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat een verhaal weer doorzettertje.... Hoe is het nu met je? Hopelijk heb je afgelopen nacht beter kunnen slapen zonder pijn. Wat bedoelen ze met oefenweeën, harde buiken noemen ze toch ook zo of niet? Sterkte in ieder geval!!

 

Wij hebben vandaag weer een proefdruk ontvangen van het geboortekaartje, deze is echt leuker en gaat het worden als het aan mij ligt!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt als gast nu eerst posten en gelijk daarna registreren. Als u al een account hebt, meld u dan nu aan om te posten met uw account.

Gast
Reageer hier op dit topic...

×   Geplakt als RTF formaat tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in.




  • Berichten

    • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
    • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
    • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
    • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
    • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
  • Topics

×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Gebruikers Voorwaarden