Ga naar inhoud

APRIL 2012 1e keer IVF; wie nog meer?


Keesie

Aanbevolen Berichten

Ok Liesjuh, we halen donderdag….jaaaa!!!! Je hebt gelijk we slepen elkaar er doorheen, dat heb ik ook gezegd en dan gaan we het doen ook!!! Fijn we hebben goede gedachten en gevoelens nodig :-))

Hahaha, je man is zeker positief, wat heerlijk en dan nog een tweeling ook!!! Die van mij ook hoor, maar is ook een praktische; eerst zien dan geloven ;-)

 

Hoop ook dat je goed slaapt straks; geen Hugh Grant toch nu op tv ;-) Ik heb vaak dat als ik een nacht slecht slaap dat de daaropvolgende nacht heel goed gaat. Gelukkig slaap ik al deze dagen al helemaal goed, dat is fijn want dan gaat die nadenk-knop even helemaal uit ;-)

 

Klinkt goed, je planning voor morgen, lekker shoppen en de magnetiseur, ik ga eens kijken wat ik donderdag kan gaan doen, heb m'n zusje al ingeschakeld voor 's avonds eten nu overdag nog een programma ;-)

 

Slaap ze (gaat gewoon gebeuren, gister was eenmalig, ok ;-) ) & veel plezier morgen!

XX

 

P.S. Pfff wachten op maarliefst 3 uitslagen....? WOW voor je geduld!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 1,1k
  • Aangemaakt
  • Laatste Reactie

Top Posters in dit Topic

Top Posters in dit Topic

Keesie, waar ik zo van baal is dat ik nu wel naar bed wil.... maar dan moet ik om 23.00 uur die smerige bollen nog inbrengen.... dus moet nog effe wakker blijven!!!

Hoop dat je gelijk hebt en ik vannacht wel slaap (m'n dochter hopelijk ook.... die huilt 's nachts ook nog weleens en ik ben dan wakker en m'n man zegt 's ochtends, oh.... is dat zo niets van gehoord... grrr mannen!!!) Je moet morgen werken, jippie (nog nooit zo blij geweest te moeten werken...) en donderdag nog effe een leuke daginvulling zoeken, succes!!!!!

 

Jij ook een goede nacht en tot morgen, jippie weer een dagje verder!!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Thanks meiden. Vanochtend bloed laten prikken en op kantoor begon helaas mijn menstruatie.

ZH belde vanmiddag dat de test negatief is, maar ik wel zwanger ben geweest. Ik moet vrijdag mijn bloed opnieuw laten prikken om tevoorkomen dat er geen gekke dingen gebeuren in mijn lichaam.

Baal enorm, maar dat begrijpen jullie natuurlijk wel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ Pucca: spannend dat wachten op de cryo's, maar je weet dan nog niet wanneer de terugplaatsting is?

 

@ Keesie: lekker dat je gisteren afleiding had en vandaag lekker werken, vliegt de dag ook weer voorbij.

 

@ Liesjuh: heerlijk die positiviteit van je man haha. Moeten die bollen zo strikt om 23.00? Daar is bij mij nooit iets over gezegd, gewoon 3 keer per dag.

 

@ Champietal: oo meis wat rot voor jullie. En dan krijg je ook nog te horen dat je wel zwanger bent geweest pfff. Knuffel voor jou.

 

@ hier: bedankt voor de lieve berichtjes. Het wordt dan toch echter nu, vanochtend de verloskundige gebeld en een afspraak gemaakt. En ik mag stoppen met de Utrogestan, ik maak het doosje nog op en dan stop ik.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi lieve meiden,

 

Ik wou ook nog es laten weten wat voor medicatie ik moet nemen.. Ik neem nu,sinds maandagavond,utrogestan. (3/dag vaginale bolletjes) Ook moet ik 2/dag een half pilletje diazepam nemen..(1/2 'smorgen en 1/2 's avonds, blijkbaar spierverslappers/ontspanners) en morgen na TP moet ik beginnen met 1 pilletje/dag asaflow te nemen.. 27/4 (dag na TP) moet ik pregnyl spuiten en dan nog es op 2/5.. Is nogal wat medicatie hé.. Ik vroeg me af of hier enige ervaringen zijn omtrent deze ganse medicatiecycly?

 

Groetjes!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Lieff,

Wel,blijkbaar willen ze alles in het werk stellen dat het zich goed innestelt.. Utrogestan is om het baarmoederslijmvlies dikker te maken hé,en ze willen dat het al goed 'dik' is vooraleer ze inplanten,het zou zich makkelijker moeten innestelen. Diazepam is een spierverslapper zodat de baarmoeder zich niet zou samentrekken en asaflow is een bloedverdunner zodat ik zeker niet met bloedklontertjes zou zitten.. Ja en pregnyl is om alles nog beter te stimuleren hé.. Dr. Decleer zegt dat dit ideaal zou zijn.

Héél wat maar als het mijn kansen beter benut om eventueel zwanger te zijn,mij niet gelaten.. Ik vertrouw dr.Decleer 100%!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tuurlijk als het goed is moet je het zeker doen, maar had er nog niet eerder over gelezen. Fijn dat je zoveel vertrouwen hebt in je arts, dat had ik ook (UZ Gent). Ik dacht dat Pregnyl was om de eisprong op te wekken, maar het heeft dus meerdere functies.

Spannend zeker voor morgen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Annelies en Lieff,

 

Ik heb ook al eerder van iemand gehoord dat ze pregnyl moesten spuiten ipv Utrogestan.

Zelf heb ik nu nog Utrogestan (tot 12 weken) en Progynova (tot 1e echo).

Progynova neem ik al sinds de start van het spuiten (Menopur) en Utrogestan sinds de dag van de punctie.

Zo zie je maar dat er vaak heeeeeel veel verschil zit per ziekenhuis / arts.

Alles is uiteindelijk goed, als het het gewenste resultaat maar opleverd.

 

Lieff: Fijn dat je een geweldige echo hebt gehad.

Ik kan niet wachten.

Ik moet deze week niet meer werken en volgende week alleen van dinsdag tot / met vrijdag.

Zaterdag om 6 uur zitten we in het vliegtuig tot 12 mei.

Dan 15 mei ECHO

 

Ik heb veel last van mijn onderrug / liezen.

Mijn vriendin gaf aan dat dit allemaal je banden zijn.

Werd al weer wat ongerust. Gelukkig weer weggenomen.

Wanda

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ah das ook in Gent. Gisteren zag ik toevallig nog een bordje staan naar AZ Jan Palfijn, vroeg nog aan mijn man waar de A van AZ voor staat (algemeen of academisch?). Ja wij waren onder behandeing in UZ Gent, zeer tevreden over. Gisteren de eerste echo gehad en nu mogen we hier naar de verloskundige.

 

Veel succes morgen! Duimen voor een toppertje.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Annelies, jeee.... je moet inderdaad veel medicatie gebruiken, ik gebruik ook alleen de Utrogestan... Veel succes morgen met de TP!

 

@Lieff, mij is verteld dat ik de Utrogestan om 7.00-15.00-23.00 uur moet gebruiken en als ik tijden hoor dan hou ik me daar ook aan... vandaar....

 

@Keesie, goede afleiding gehad van je werk vandaag? Hoe is het nu, al iets leuks voor morgen geregeld?

Ik heb inmiddels 2 uitslagen binnen, de Mantoux was negatief, dus ik kan aan m'n stage beginnen en ben vanmiddag gebeld door de opleiding dat ik geslaagd ben voor m'n examen met een 7 voor de medische correspondentie, een 10 voor de kennis en een 10 voor de medische terminologie!!!!! Dus... ik ben helemaal positief, als 2 van de 3 uitslagen zo goed zijn, dan zal de derde dat ook zijn!!!!

 

@Juul, je bent zo stilletjes..... gaat ie met je???

 

@All, fijne avond, ik ben minder aanwezig, want m'n ouders/schoonouders komen om te vieren dat ik geslaagd ben!

Link naar reactie
Delen op andere sites

En Liesjuh…goed geslapen?? Hoop het!!! Ja bizar van die tijden van de Utro he…ik heb geen vaste tijden gekregen maar heb het zelf ingedeeld. Het is meer dat je lichaam niet te lang 'zonder' komt te zitten, dus laat in de avond is goed om de nacht door te komen…helaas moet je er dan wel op wachten, terwijl je eigenlijk gewoon wilt pitten, hahahaha!!!

Vandaag lekker geshopt en heerlijk ontspannen bij de magnetiseur?? En wat zijn je plannen voor morgen, ook zo'n druk program?? Ben benieuwd! Ik heb morgen nog een koffie afspraak met een vriendinnetje gemaakt, dus hoop dat hij snel voorbij gaat...

Hier vandaag een megadrukke dag gehad, dus hij is echt omgevlogen, zo een heerlijk gevoel :-)) Had beter de 2e week wat vaker kunnen gaan werken…;-) Ik moet a.s. vrijdag dus ook gewoon werken als ze de uitslag doorbellen….mmm weet ook niet wat ik daarvan moet denken, maar het kon even niet anders. Zo'n bizar idee dat ik het over 2 dagen al weet…pffff!

 

He en lees net dat je 2 positieve uitslagen al binnen hebt, gefeliciteerd! Driemaal is scheepsrecht, toch ;-))

 

@ Champietal, wow je bent dus wel zwanger geweest…wat een dubbel verdrietig gevoel…dikke knuffel voor je!!!

 

@ Lieff, oh wat heerlijk dat je met die bollen mag stoppen!!! Oeh wat moet je je fijn voelen, het is je zo gegund :-)))

 

@ Mijnbaby; he hoe is het met jou dan?? Al begonnen??

 

@ Annelies; jeetje wat veel aan medicijnen! Ik heb alleen Utrogestan…nou ik zou alles doen wat ze me voor zouden schrijven, het is voor een goed doel :-) Heb met de punctie een hele diazepam gekregen; ik werd daar binnen een half uur helemaal slap van…heftig dat je die elke dag moet nemen. Zie je ertegenop? Succes in ieder geval morgen!!

 

@ Juul, hoe gaat het met je…net zo veel plezier van het wachten als wij..;-))

 

@ all, lekker avondje, hier WD 10 alweer bijna voorbij, joehoe!!!!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ Keesie, Liesjuh, thx voor jullie interesse. Lies, gefeliciteerd met je examens. Ik heb even minder gecomputerd want ik merkte dat ik te onrustig werd van al het gelees over ivf, zoeken naar info, het aftellen tot de test, etc. Bewust ff afstand genomen. Hoe is het met jullie? Worden jullie al nerveuzer? Kijken jullie op tegen of uit maar de test dit weekend/ maandag?Vandaag had ik ineens pijn in mn buik, na 2 dagen pijntjesvrij geweest te zijn. Dat was schrikken. Heb me denk ik teveel ingespannen. Getild gesjouwd geraced. Nog niet ongie .. Ik ben op alles voorbereid en hoop nog wel maar ik reken er niet op.Ik denk dat ik straks niet durf te testen, terwijl sommige meiden juist niet kunnen wachten... @ champietal, wat een onwijs hard bericht. Zie je al uit naar een volgende poging? Of neem je rust? Heb je emmies? (vergeten) @ pucca, welcome back!! @ nieuwe meisjes, welkom! Gezellige grote klup dit!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

He Juul, goed van je hoor! Je moet echt doen waar je je het beste bij voelt en als dat ff niet computeren is, doen!!! Kan me er wel iets bij voorstellen, wij zijn zo van de Google generatie, kunnen de hele avond horror verhalen lezen over van alles en nog wat en daar onwijs onrustig over worden…pfff wat doen we onszelf aan ;-)

Ja ik kan oprecht zeggen dat ik al nerveuzer wordt….het komt ineens zo dichtbij en dan weet ik het ook echt; verdriet of vreugde…..nu kan het nog alle kanten op. Vind ik zo stom van mezelf; aan de ene kant wil ik het NU weten aan de andere kant is het 'dromen' ook nog wel even ok…mmm word al moe van mezelf als ik het teruglees, hahaha!

 

He goed voor jezelf zorgen he, niet teveel tillen, sjouwen en racen!!!!! Ook goed uitrusten en aan jezelf denken :-)

Fingers crossed nog niet ongi…we komen er wel!!!!

X

Link naar reactie
Delen op andere sites

@keessie, wanneer ga jij testen?Het is echt beter/ voor mij/ om niet teveel met het onderwerp bezig te zijn. Je kunt toch zo weinig doen. De eerste dagen at ik granaatappelpitjes, dronk ik granaatappelsap, at ik vitaminen, deed ik heel rustig aan, warme sokken, niks getild enzo, paar dagen vrij genomen.. Na die eerste week, dit weekend, was ik het al zat.. Je kunt zooo voorzichtig doen, uiteindelijk maakt het denk ik niet echt uit wat je doet of eet. Maarja het idee dat je alles doet om een goede kans te maken is wel weer fijn. Ww 2 staat bij mij dus in het teken van normaliseren en minder zenuwen en minder bewust gezond gedrag dan ww1. Ww1 vond ik spannender ofzo. Ik voel me dan ook totaal niet zw.... Behalve dat ik weer enorm moe was vandaag. Hoe is het met jou lichamelijk dan? Je had pas een mini bloedje bespeurd toch? Als het daarbij gebleven is uuuhhh.. Spannend...wat denk je zelf? Liefs en hou je taai, nog fftjes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Keesie: Ja is idd een heel arsenaal aan medicatie maar de gyne zal het wel weten zeker? van diazepam moet ik 's morgens 1/2 nemen en 's avonds 1/2 dus het is goed verdeeld en ik voel daar helemaal niets van,gelukkig.. Moest ik er iets van voelen moest ik daar met stoppen.. jaja,morgen komt steeds dichterbij en ik begin toch al wat,weliswaar gezonde, stress te krijgen.. ;)) Tot morgen ladies!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Juul, wat knap dat je alles een beetje van je af kunt zetten zeg.

Ik weet even niet meer wanneer iedereen kan testen maar ik hoop op veel groene namen.

 

Pucca; welkom terug meis.

 

Keessie; jij mag ook bijna testen he. Spannend hoor.

ik weet niet meer wie van jullie komende zondag / maandag ging testen maar voor iedereen heeeeel veel succes.

 

Hier gaat het wat minder. Gisteren voelde ik me zwaar beroerd. Maar ik had dinsdag tot half 10 's avonds sollicitatie gesprekken gehad.

En ik had heel slecht geslapen (heb ik altijd de eerste nachtdienst van mijn man).

Dus ik heb maar 3 uur geslapen of zo. En ik ben sowiezo al heel moe deze tijd.

Gelukkig was is gisteren om 14.00 uur al thuis. Maar ik dacht ga toch eens even temperaturen.

Bleek ik 38C te hebben. Dus direct paracetamol en de bank op.

Ook even langs huisarts. En bellen met gyn.

Ik voel me toch wat beroerd. Na vannacht goed geslapen te hebben en toch regelmatig te temperaturen.

Vanochtend weer wat beter maar ik ben gelukkig vandaag vrij.

Even rusten en morgenmiddag nog even werken. Daarna vrij tot dinsdag.

Groetjes

Wanda

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Keesie, zie je wel dat je de donderdag hebt gehaald!!!! Fijn dat je gister zo'n drukke dag had, dan vliegt ie toch om hè..... Fijn dat je met een vriendin hebt afgesproken, dan kun je als je er behoefte aan hebt er met haar over hebben of juist niet als je afgeleid wilt worden.... de keuze is reuze.... hahaha..... Veel plezier samen!!! Denk dat het misschien wel fijn is als je vrijdag werken moet, anders zit je er ook zo tegenaan te hikken of niet? Of krijg je een tijdstip van bellen door, zodat je precies weet wanneer ze bellen??? Zou toch ook wel fijn zijn.... spannend hoor.... morgen weet je het gewoon!!!! Heel veel succes nog met wachten!!!!

Ik heb gisternacht goed geslapen, vannacht wat minder.... maar ja.... Shoppen heeft me goed gedaan en de magnetiseur ook, ze heeft me weer helemaal ontspannen, héérlijk!!!! De dag vloog om, gisteravond nog klein feestje gevierd, helemaal gezellig! Vandaag zit ik de hele dag thuis, moet straks met m'n dochter de inentingen halen, dus weet niet hoe ze erop reageerd.... vanmiddag maar rustig thuis blijven denk ik.... tenzij ze goed te pas is en we lekker effe kunnen gaan koffie leuten ergens!!!!

 

@Juul, begrijp dat je even afstand neemt.... ik merk aan mezelf dat ik er juist wel behoeft aan heb om erover te kletsen. Mijn vorige poging had ik dit ook niet zo..... je moet doen waar jij je goed bij voelt, we denken wel aan je hoor!!! Schrikken dat je buikpijn had, hopelijk nu niet meer!!! Ik moet eerlijk zeggen dat ik net zo leef als anders, slik alleen foliumzuur. Gebruik verder niets van alle middeltjes die ik weleens voorbij zie komen hier.... heb dit de eerste keer ook niet gedaan en toen was het ook raak, dus.... dom afwachten maar!!! Heel veel succes met afwachten.....

 

@Ik moet eerlijk zeggen dat ik een positief gevoel heb, ben gisteren bij de magnetiseur geweest en ze had een goed gevoel bij mij! Ze denkt dat het weleens raak kan zijn en hierdoor ben ik ook weer helemaal positief, hoop wel dat ze gelijk heeft... anders is de teleurstelling des te groter.... maar ja.... we zullen zien, nog een paar daagjes wachten.....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt als gast nu eerst posten en gelijk daarna registreren. Als u al een account hebt, meld u dan nu aan om te posten met uw account.

Gast
Reageer hier op dit topic...

×   Geplakt als RTF formaat tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in.




  • Berichten

    • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
    • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
    • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
    • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
    • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
  • Topics

×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Gebruikers Voorwaarden