Ga naar inhoud

Uitgerekend in augustus 2012


Jheroen

Aanbevolen Berichten

  • Reacties 1,4k
  • Aangemaakt
  • Laatste Reactie

Top Posters in dit Topic

Top Posters in dit Topic

Goedemorgen meisjes. Bedankt voor alle lieve berichtjes.

 

Spannende dagen voor de dames die binnenkort gaan bevallen, ik herken jullie berichtjes zo goed en denk aan jullie meiden. Kijk een paar keer per dag even snel of er al iets gebeurd hier. Zet 'm op girls!

 

Hier gaat het een stuk beter. Onze Bas ligt sinds gistermiddag naast z'n zusje op de kinderafdeling en ze krijgen mijn melk zoveel mogelijk. Maar mijn productie is nog niet genoeg voor beide, ze moeten iets extra om op kracht te komen en mijn lichaam moet extra aan gaan maken om twee te kunnen voeden. Dus ze worden nog bijgevoed. Ik probeer ze af en toe aan te leggen om ze te laten wennen aan het zuigen maar ze zijn erg ongeduldig en hongerig en als mijn productie goed op gang is zijn ze zo gefrustreerd dat ze meer huilen dan zuigen dus dat moet later maar. Gistermiddag vroeg manlief naar de lengte van Lotte voor de geboortekaart omdat we die nog niet hadden gehoord en toen kwamen ze met 45,5 cm. Toen vroeg manlief ook maar even naar de lengte van Bas want hij is duidelijk net even groter en zwaarder en toen bleek hij 46 cm te zijn bij geboorte. Dus wie die 43 cm gemeten heeft weten we niet maar dat gaan we nog wel even navragen. Belachelijk, zo'n fout! We waren ook wel even boos. Ik heb afgelopen nacht eindelijk een goed nachtje geslapen, heerlijk. Ga nu even proberen te douchen (met hulp van de verpleging) en straks even weer kolven. En daarna verse melk naar mijn beebjes brengen. Kan haast niet wachten...

 

Alle hoogzwangere dames: Succes en probeer de koelte op te zoeken

Alle kersverse mama's: Geniet van jullie wondertjes

Fijne dag meiden! Liefs BG

Link naar reactie
Delen op andere sites

BG: wat leuk wat van je te horen:-) fijn dat je een goeie nacht hebt gehad! Hoe lang verwacht je dat jullie kleintjes nog in het ziekenhuis moeten blijven? Moeilijk met de BV maar dat heeft tijd nodig, nog even en jij kan die intieme momenten met ze delen! Geef ze maar n dikke knuffel van deze digitale forumtante:-)

 

Femmie, hoe gaat het bij jullie? Ben benieuwd naar je verhaal!

 

Hier alles oke, vannacht weer veel slijm en bloedverlies en vanaf vanochtend om de 20 minuten harde buiken vanuit mijn rug, geen idee of het weeen zijn, ik wacht het af en doe met deze warmte heeeeeel weinig!!

 

Meiden, geniet van jullie beebjes!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Welkom op de wereld Deyan, Bas en Lotte!!! Wat een feest, 3 wondertjes op 1 dag.

 

Femmie, ik ben benieuwd naar je verhaal. Hopelijki zijn jullie lekker thuis met z'n 3-en. Doe het rustig aan, geniet van je kleine mannetje en van al het nieuws dat jullie als nieuwbakken gezinnetje overkomt deze eerste week.

 

Bikergirl, wat jammer dat het toch een keizersnee is geworden. Het klinkt als een heftige bevalling. Maar nu zijn ze er en gelukkig doen ze het goed! Fijn dat jullie nog even goed worden verzorgd in het ziekenhuis. Die borstvoeding komt vast helemaal goed meis. Heel veel geluk met je 2 kleine kanjers.

 

Voor de meiden die nog moeten bevallen: een hart onder de riem tijdens dit warme weekend. Het zal nu niet lang meer duren, nog heel even en dan kunnen jullie ook knuffelen met jullie kindjes. Ik denk extra aan jullie deze dagen. Zet 'm op!

 

Liefs, Simone

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hey meiden,

 

Simoon, hoe gaat het met jou en je beeb?

 

Bikergirl, wat fijn dat het steeds beter gaat met jullie

 

Femmie, ben ook erg benieuwd naar je verhaal

 

Amy, spannend meid. Hier nog niets van slijm gesignaleerd. Maar las dat dat ook niet persé hoeft. Verder soms harde buiken en gerommel maar niets met regelmaat. Vriend heeft net een badje gescoord, soort mini jacuzzi. Wordt nu opgepompt en gevuld en dan ga ik daar straks heerlijk in liggen.

 

Wat doen de andere nog niet bevallen dames met dit weer?

 

allemaal sterkte met deze warmte

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sen: goed geregeld:-)! Het is echt warm he, iedereen om mij heen heeft medelijden met mij haha! Zo'n jacuzzi is wel heel slim! Hier is het regelmaat weer een beetje weg, ik weet t niet, het kan allemaal voorwerk zijn en zomaar nog een tijd duren dus ik ga nog nergens vanuit. We worden wel ongeduldig he? Hoort er ook een beetje bij en zolang we een gezond beebje op de wereld mogen zetten is mij het het wachten meer dan waard!

 

Simone: hoe is het met jullie meisje?!? Heb je je ritme een beetje kunnen vinden?

 

Voor nu een fijne en warme dag gewenst, wij gaan lekker ergen bij het water lunchen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bikergirl en Femmie,

 

Van harte gefeliciteerd met jullie mooie wonders! BG neem even goed de tijd om te herstellen hoor! Ik wilde ook meteen veel teveel en was door de KS en de zwangerschapsvergiftiging echt wel verzwakt. Toch wil je dan meteen alles zelf doen, maar een beetje hulp kun je goed gebruiken. Je moet het straks thuis ook kunnen doen, dus neem nog je nachtrust nu ze nog in het ziekenhuis liggen. Wijze woorden van iemand die zelf er eigenwijs is :-)

Voor de nog wachtenden sterkte met dit warme weer en hopelijk duurt het niet lang meer.

Sen, bijna is het zover lieverd! Hier hebben jullie zo lang op gewacht.... Hoe lang is het geleden dat we samen schreven over onze dromen, ben zo blij dat ie voor jou ook eindelijk mag uitkomen!!

 

Liefs, Henkie

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hey meiden. Dit is echt bizar! Wij waren vanmorgen even gaan varen in een rubberbootje. Ik was aan het roeien (als manlief roeit liggen we alleen maar in het riet), dus ik zei voor de gein: dan kan je meteen mijn hielen masseren en dan kunnen we meteen door naar het ziekenhuis. Dus hij masseren, mar moest vrij snel stoppen, omdat ik meteen naar de wc moest. Hmm, dat is vreemd. Zou het misschien toch iets in werking zetten? Dus wij zaten net op de bank in de tuin. Ik lag een beetje te tukken en toen ik wakker werd, hebben we het nog een keer geprobeerd. De baby begon meteen te bewegen en ik moest weer naar de wc, terwijl ik daarvoor echt geen aandrang had. Ik weet dat je darmen op gang moeten komen, voordat je gaat bevallen, dus ik ben wel erg benieuwd of dit echt gaat helpen. Er is dus nog niets gebeurd (behalve dat ik lekker licht loop hahaha!), maar ik vond het effect toch wel erg apart. Ik hou jullie op de hoogte! Hihi!

 

Iedereen sterkte met de hitte! Ook degenen met de pasgeboren beebjes :-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja meiden, ons meisje is er ook, op de warmste dag sinds 1944 is onze L.ieve geboren: trots, verwonderd en blij. Ik bleek gisteren geen voorweeen te hebben maar toch echte bleek vanochtend op de ctg: VK wilde mij eerst niet doorsturen maar omdat ik zei dat ons meisje mInder actief was dit toch gedaan en wat bleek: ik had al 4cm ontsluiting EN gebroken vliezen. Dus ik mocht gelijk blijven, om 12.00uur aan de weeenopwekkers, om kwart voor 5 volledige ontsluiting en om 17.14uur is ze geboren! We moeten nog even 24 uur hier blijven Ivm infectiegevaar vanwege de voortijdig gebroken vliezrn maar we zijn BLIJ en zo happy!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wow Amy, van harte gefeliciteerd met jullie dochter! Dat is nog best snel gegaan. Maar zie je wel, niet iedereen herkent de weeën. Had je niet gemerkt dat je vliezen waren gebroken? Nou meis, geniet lekker van jullie meisje en lekker bijkomen nu.

 

Hier vandaag wel wat steken van onderen en gewroet in m'n bekken. Maar niets met regelmaat.

 

Morgen weer naar de VK

 

Nu lekker slapen, truste allemaal

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gefeliciteerd, Amy! Wat apart he hoe dat is gegaan! Maar als ik het zo lees, dan is het wel meegevallen. Ervaar jij dat ook zo? Nu heb je eindelijk je kleine meid in je armen! Geniet ervan!

 

Hier nog steeds helemaal niets (ondanks de hielmassage hahaha!). Ik ga vast pas met 41,5 week bevallen ofzo :-s

Link naar reactie
Delen op andere sites

Amy gefeliciteerd met jullie meiske!! Tjee ik dacht gisteren nog; je zou vandaag moeten bevallen met die hitte. En jou is het overkomen! Hoop dat het allemaal goed is gegaan en je lekker kan genieten van jullie dochtertje!

 

Sen en Linda: Wij moeten het nog even volhouden! Lukt het een beetje met die warmte? Had er gisteren wel beetje last van hoor. Maar zo weinig mogelijk gedaan. Gelukkig gaat het weer wat afkoelen, want in de slaapkamer is het echt heel warm. Verder heb ik ook steken van onderen af en 's nachts word ik ook soms wakker van de harde buiken/voorweeen. Maar overdag is er niets aan de hand. We wachten het maar af ;)! Succes voor jullie ook!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Amy, Van harte gefeliciteerd met jullie dochter Lieve , Nu lekker genieten meis,

 

Ik zou in korte lijnen mijn verhaal vertellen:

 

Het was kort, maar zeer heftig.

 

Om 5 uur snachts werd ik wakker van het beginnende gerommel, Manlief nog even laten slapen, want zn wekker stond toch om half 7.

De ochtend duurde verder en de weeen werden heviger en kwamen om de 5 minuten en hielden langer als een minuut aan.

Om Half 11 besloot mn man te vk te bellen,

Die kwam rond 12 uur om te kijken hoe we er voor stonden.

Ik had pas 1 cm ontsluiting dus dat kon nog even duren...dus is de vk weer weggegaan en die zou om half 4 weer terug komen,

toen ze er eenmaal was om half vier, waren de weeen al heel erg heftig er zat bijna geen tijd meer tussen en had alleen maar rugweeen waardoor ik ze bijna niet op kon vangen!

Weer ging ze kijken hoeveel ontsluiting er was, en dat was 3 cm.. dat viel tegen want ik had echt het idee van als dit nog veel erger zou worden , ik het niet meer zou trekken!

Ze besloot weer weg te gaan en zou om half 7 weer komen , om te kijken.

maar om half 5 werd het zo heftig..... In een klap onverwacht klapte mijn vruchtwater... Heel het huis lag vol..(omdat ik nog druk heen en weer aan het lopen was om de weeen op te vangen)

Op het moment van het breken van de vliezen kreeg ik direct enorme persdrang...was bijna niet tegen te houden ( echt een vreemd oergevoel..)

Dus gelijk de vk gebeld dat ze direct moest komen, die was er om effe over 5en , wat duurde dat lang voor mn gevoel...

Toen keek ze hoeveel ontsluiting ik had.. en dat was ineen 8 cm....!!!!

Ze ging alles klaar zetten voor de bevalling en ik moest de heftige persdrang maar wegpuffen ( das niet te doen...)

Uiteindelijk had ik 10 cm... dat was om kwart voor 6 ik mocht eindelijk toegeven aan die drang.. wat een opluchting!!

Om half 7 is onze kleine jongen geboren!! Wat een wonder .... en alle pijn verdwijnt...

Ondanks ik totaal ben uitgescheurd, voelde ik er niks van.

Ik moest daarna met de ambulance naar het zh om gehecht te worden.. dit was minder...maar had de kleine jongen bij me tijdens het hechten waardoor ik het allemaal niet bewust mee heb gekregen!

 

Dit was zo'n beetje mijn verhaal... moet zeggen dat ik de bevalling als zeer heftig, maar kort ervaren!!

Maar het cliche is waar .... Zodra je je kindje in je handen hebt is het het allemaal waard geweest, en maakt alles goed!

 

Inmiddels zijn we een paar dagen later en heb het allemaal een plekje kunnen geven.

Geniet van elk moment :)

Borstvoeding is goed op gang en Deyan is vandaag 60 gram aangekomen!! Dus dat gaat goed!!

 

@ alle andere dames die nog wachtende zijn... Hebben jullie de warmte overleefd...heb erg aan jullie moeten denken!

Succes nog even!!

 

 

Liefs,

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dankjewel meiden!!! Ik vind het wel iets fantastisch hoor. Linda, ik dacht ook dat het nog lang zou duren en zie nu:-) Femmie, ik had ook vanaf 8 cm persdrang, wat was dat zwaar om tegen te houden, bij mij ging het allemaal heel snel, lijkt mij vreselijk wanneer dat gevoel lang had moeten duren zoals bij jou pfff...

 

Sen: ik heb niks doorgehad, verloor wel heel veel slijm, waarschijnlijk vocht erbij wat ik niet doorgehad heb, al twijfel ik wel enorm of het echt gebroken was en de arts deed er ook geen harde uitspraak over, ze zei 'we beschouwen het gewoon als voortijdig gebroken vliezen'. Ik was blij: eeeindelijk!

 

Dames, laat je niet gek maken he, door alle bevallingsverhalen, het is heftig maar ook zo mooi: iedere pijngrens is anders, ik blijk gewoon al 4 cm te hebben weggepufd terwijl ik lekker aan het lunchen was, boodschapjes doen enz. Die laatste cm waren minder maar ja, pijn is en blijft relatief:-) ik ga duimen dat het snel

doorzet bij jullie!!!

 

Suze&Fren: thanxs meiden! Leuk dat jullie mij feliciteren!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ps: Apple, misschien n tip om toch ook te staan op n ctg net als bij mij, ik heb er n draai van verminderd leven van gemaakt maar het gaf wel duidelijkheid: in de nachten waren bij mij de (voor)weeen namelijk ook het heftigst en je ziet het resulaat!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Haaa, even inbreken, om je te feliciteren Amy!! Geweldig, daar is ze dan!! Prachtige naam!! Geniet ervan meid, ik kan me onze mailwisselingen op het forum van de ivf-poging nog goed herinneren inderdaad, jij ook dus, leuk! En zie nu dan, je bent eindelijk mama!!! Whaaaa!!

 

Ben heel blij voor je!!

 

En natuurlijk ook voor de andere meiden die bevallen zijn!! Fantastisch, geniet ervan! Dacht gister inderdaad ook: je zal nu moeten bevallen met dit weer,... kon echt helemaal niks.. heb beetje in zwembadje in tuin geploeterd.

 

Veel geluk iedereen!!!! xxx Rifka

Link naar reactie
Delen op andere sites

pfff Femmie klinkt heftig allemaal zeg je zal wel even nodig hebben om bij te komen. Laat je maar lekker verwennen hoor.

 

wij zijn vandaag weer bij de VK geweest. Nieuwe afspraak gemaakt voor volgende week maandag. Als hij er dan nog niet is, gaan we een plannetje maken.

 

Hoe doen jullie dat met geboortekaartjes? direct versturen of wachten jullie nog even. Ben in de verleiding om er een weekje mee te wachten ivm rust.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Whoehoe, Amy, ze is er!! Gefeliciteerd met de geboorte van Lieve, wat een mooie, schattige naam. Heerlijk om haar eindelijk bij jullie te hebben. En wat bijzonder en fijn dat je 'ongemerkt' al 4 cm ontsluiting bleek te hebben gesprokkeld. Een positief verhaal, mooi hoor.

 

Femmie, jouw bevalling klinkt heftig zeg. Deels herken ik het goed, mbt de persdrang en het scheuren. Maar vooral het wegvallen van alles wanneer je kindje er van de ene op de andere seconde opeens is en op je buik wordt gelegd. Wat een ervaring... Goed dat het met de borstvoeding direct is gaan lopen en dat Deyan al aangekomen is. Geniet ervan!

 

Met mij en ons lieve meisje gaat het erg goed. Ze is inmiddels 2,5 week oud en het grootste deel van de tijd heel zoet en tevreden. Ik kan nog uren vol verwondering naar haar kijken... Ze drinkt goed (flesvoeding) en groeit ook lekker. Na de eerste heftige week zijn de hormonen volgens mij wat afgenomen en voel ik me weer lekker mezelf. Het helpt ook dat ik tussen de voedingen door weer goed kan slapen 's nachts. De eerste week lukte dat nauwelijks, omdat ik té alert was. Mijn man is sinds gisteren weer aan het werk, zodat meisje en ik nu overdag alleen zijn. Ik voel me alsof ik in een soort luchtbel zit met haar. Ik kom aan weinig dingen toe, anders dan voeden, knuffelen en een middagdutje doen. Haha, heel anders dan mijn gewone leven maar ik vind het het heerlijk op dit moment!

 

Succes met de laatste loodjes voor de laatste dames die nog wachten. Ik denk aan jullie.

 

liefs, Simone

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoe doen jullie dat met geboortekaartjes? direct versturen of wachten jullie nog even. Ben in de verleiding om er een weekje mee te wachten ivm rust.

 

sen, wij hebben ze pas na een week verstuurd, gaf wel lekker wat rust de eerste dagen, hoewel directe familie (ouders, broers en zussen) toch wel komen. Je wordt die eerste dagen zo geleefd, ik kan iedereen aanraden even te wachten!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sen: wij hebben de geboortekaartjes vandaag verstuurd maar ik blijf wel heel voorzichtig met de kraamvisites, eigenlijk alleen broers/ zussen en 2 goeie vriendinnen komen maar die heb ik al geinstrueerd dat ze niet te lang kunnen blijven. Ik heb tenslotte nog 12 weken verlof dus ik ga dat netjes spreiden:-)

 

Fijn te lezen dat de hormonen ook weer een beetje verdwijnen Simone. Ik merk dat ik toch wel erg onzeker ben, drinkt ze wel genoeg BV? Waar huilt ze om? Hoe kan ik haar troosten? Is het niet te warm? Vannacht tot 04.00uur opgeweest, we waren zo aan het zoeken, uiteindelijk heb ik haar bij mij in slaap gewiegd en is ze doodmoe haar bedje in gegaan...en je wil het zo gaag goed doen. Manlief pakt alles echt SUPER op, ik kan echt om hem bouwen en gelukkig is hij lekker drie weken vrij: genoeg tijd o. Samen ritme en regelmaat te vinden!

 

Simone en Femmie: door de snelheid van mijn bevalling is het een behoorlijk zware bevalling geweest op het eind, en doordat Lieve een sterrekijkertje was, hierdoor zijn dit soort bevallingen meestal met de vacuum of zelfs keizersnee maar doordat ik toch goed mee ging persen is het met een knip gelukt: het was heftig maar kort, moet er niet aan denken dat het nog uren zo door had gegaan!

 

Sen, Linda, Apple: de duimen draaien hier hoor, dat we maar snel goed nieuws gaan krijgen van jullie kant!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt als gast nu eerst posten en gelijk daarna registreren. Als u al een account hebt, meld u dan nu aan om te posten met uw account.

Gast
Reageer hier op dit topic...

×   Geplakt als RTF formaat tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in.




  • Berichten

    • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
    • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
    • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
    • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
    • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
  • Topics

×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Gebruikers Voorwaarden