Ga naar inhoud

jan/feb/mrt mama's 2012


benbri

Aanbevolen Berichten

Oh, maar ik ben ook niet van plan om een campingbedje mee te nemen hoor caro! Maxicosi of zitdeel van de wagen (kan helemaal plat bij die van mij) is ook prima.

 

Ik vind het ook leuker om verschillende dingen te proberen, maa heb wel gemerkt dat Fiene de smaken herkent en dan meer hapjes wil. Dus de komende dagen staat hier nog bloemkool op het menu ;-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 6,5k
  • Aangemaakt
  • Laatste Reactie

Top Posters in dit Topic

Ze hebben bij mij nog nooit in de Maxi cosi geslapen, ja eventjes in de auto maar verder niet. Dus geen idee of ze dat gaan doen dan.

Ik had even gemist dat jij al volop met hapjes bezig was? Net bij Kruidvat (kwam er vandaag achter dat die op zondag altijd open is, handig om te weten) nog een potje broccoli erbij gekocht en alvast een pak rijstebloem en spenen met groter gaatje voor Brams fles. Dus volgende week schep rijstebloem in de avondfles...

Trouwens stom: had scheercreme voor man gekocht, heeft die muts vergeten 'm in het tasje te doen, kwam thuis om kwart over 5 dus al dicht. Heb 'm wel afgerekend...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Geen idee Melis, ik heb zowiezo nog geen ene keer een moment gehad waarvan ik echt dat dat het wel een sprongetje zou zijn...?!?

Heb je m'n mailadres trouwens net gestuurd.

 

Bikkel - hier zit er bij Levi soms ook erg lang tussen. Het max dat het geduurd heeft was 10 of 11 dagen geloof ik. Toen kreeg ik het idee dat hij er last van begon te krijgen en toen heb ik hem in een warm badje gedaan en daarna de thermometer er in gestopt (met wat vaseline). Toen wilde hij die er uit persen en kwam het flink op gang, maar dan ook echt flink, dus zorg maar dat je een badje en flink wat doekjes in de aanslag hebt (hihi en zelf een schort voor ;-P)... Buikmassage ook gedaan (met de klok mee over buikje wrijven rond zijn naveltje) en flink fietsen. Oh ja, een goede poephouding die het vergemakkelijkt is als je hem rechtop op 1 arm zittend op 1 arm draagt: dan laat je zijn kontje wat naar achteren zakken en zijn beentjes juist weer wat hoger:"soort toilet zitstand". Dan gaat het persen makkelijker...

Ik hoop voor je dat deze trucjes misschien helpen? Succes!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Melis, hebben we hier ook af en toe, geen idee wat het is, want lijkt geen kramp of maagzuur te zijn, of iets anders. Maar trosten en dan is het met een minuut of 20 weer over en gaat ze slapen?? Zal wel met het sprongetje te maken hebben.

Maud gaat hier ook af en toe heel erg huilen voor de voeding, dan lukt het echt niet om haaraan te leggen zomaar ineens is het dan weer over en drinkt ze alsof er niks aan de hand is. Caro jij had dat toch met kaat ook, alleen dan met de fles, op een ochtend.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Fiene heeft dat de laatste dagen met de middagfles. Heel onrustig, jengelen, beweeglijk. Enige dat helpt is op bed dr. Fles geven, leg ik haar op haar rug tussen m'n benen zodat ze haar hoofd niet weg kan draaien.

Vanavond wilde ze niet slapen, te moe!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb het nu twee keer gehad met Kaat dat ze een tijdje huilde voor de fles, zo frustrerend want je denkt: je hebt toch honger, wat is er nou?

 

We denken soms dat we weten hoe de dag gaat lopen maar dan toch weer niet: dachten vandaag net als gisteren weer een late avondfles te gaan maken omdat ze om half 7 fles nummer 3 hadden gehad. Zijn een tijd beneden geweest en weer naar bed, maar daar bleven ze huilen en op een gegeven moment zelfs zo hard krijsen dat we om half 9 alweer een fles hebben gemaakt en daarna gingen ze vrijwel meteen slapen. Raar toch? Snap niks van babies... :-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Goedemorgen meiden!!

 

Allemaal lekker kunnen slapen? Onze prins is om 19.30 uur naar bed gegaan en meldde zich vanmorgen om 7.15 uur, heerlijk! Komt mooi uit met m'n opsta tijd ivm werk.

 

Vandaag avonddienst, bleghh!! Werk dan tot 20.30 uur, zo geen zin in, maar goed!

 

Woensdag ff langs de huisarts ivm vage klachten die denk ik met ontzwangeren te maken hebben, we zullen zien!

 

Fijne dag dames!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Melis, ik heb de uitnodiging ook ontvangen. Ook ik heb ? ingevuld omdat ik eerst op zoek moet naar een oppas voor Wessel.

Caro, campingbedje meenemen lijkt me ook geen optie voor in een restaurant oid, of denken jullie wel? ik neem ook de maxicosi of de wagen mee.

 

Haha, ik had dit afgelopen zaterdag ook Caro, dat ik helemaal uitgedacht had hoe de dag moest lopen, ging het weer anders.

Lauren sliep tot 8.30 uur ipv 7.30 uur dus werd te tijd voor alle flessen nog korter. Ik helemaal moeilijk aan het rekenen maar mevrouw bleef rond 10 / 10.30 uur echt krijssen. Normaliter krijgt ze dan haar 2e fles maar ik vond het nu zo kort op elkaar.

Uiteindelijk toch maar weer een fles aangeboden en echt helemaal leeg. Ze had dus wel honger op haar 'normale' tijdstip. Probleem meteen opgelost.

Ik vind het zo lekker klinken dat jouw tweeling maar 4 flessen drinkt. Lauren drinkt er 5 en dus is de tijd tussendoor ook best kort. Ze eet nu om 7.30/10.30/14.30/17.30/20.30 en allemaal flessen van 180+6 die ook allemaal opgaan. Klein vretertje!!

 

Melis, als je last blijft houden van tussentijdse bloedingen misschien ook naar de HA. Misschien heb je wel eenzelfde 'probleem' als ik.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb je de uitslag al, Simonja? Ik ga woensdag ff naar de huisarts, maar als ik m'n klachten teruglees op internet lijkt het verdacht veel op het heftig reageren op het ontzwangeren. Ga wel vragen of ze ff bloed prikt.

 

Had donderdag m'n laatste pil, nu wel helder rood bloedverlies dus zal m'n ongi wel zijn. Wordt er sch**tziek van, sorry!! Manlief zei van de week; mis wel de seks.. Nou, toen kwam de stoom uit m'n oren!! Wat nou seks? Geef er maar een slinger aan, ik bloed verdorie al weken!! Afijn, uiteindelijk snapte hij me wel gelukkig!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oeps, foute opmerking! Gelukkig zag hij het in...

 

Nee, dacht even niet na over campingbedje, eigenlijk was het meer een opmerking die ik in het andere topic had moeten plaatsen omdat de D&D meisjes date bij iemand thuis is, dat is wel wat anders... Trouwens, misschien goed om te kijken welke restaurants kindvriendelijk zijn? Kan me voorstellen dat ze niet overal zitten te wachten op een zootje moeders met baby's?

 

Gisteravond veel huilen wat resulteerde in inderdaad heel kort tussen fles 3 en 4, lagen om 9 uur te slapen en tot mijn verbazing om 9 uur en half 10 vanmorgen wakker! Wat een slaapkoppen, echt kinderen van mij :-)

 

Een vraag: heeft een van jullie kindjes wel eens een blauwige bovenlip gehad? Het viel me net ineens op toen ik Bram in bed legde. Hij had (met veel smaak) zijn fruithapje op, een half uurtje daar voor de fles en ik legde hem net in bed en vond tussen neus en mond zo blauwig. Meteen gaan googlen natuurlijk en het varieert van niks aan de hand tot zuurstoftekort in het bloed... mmm... nou ben ik niet iemand die meteen het ergste denkt maar het zit me natuurlijk niet lekker. Toen ie ging huilen werd zijn hele gezichtje rood inclusief bovenlip en zag je het dus niet meer. Kijk ik nog even naar Kaat: verrek, heeft die het nou ook? Nee, paranoia geloof ik. Ineens dacht ik: je maakt je toch vaak zorgen met die kleine mensjes he, pfff...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Caroline, nee, geen ervaring mee en je hebt helemaal gelijk. Vaak toch wel zorgen om die kleintjes.

Melis, nee, nog geen uitslag. Ik moet donderdag bellen want het moest eerst op kweek gezet worden. Wel aan de medicijnen voor die chemische curretage. Ik word er net zo gestoord van als jij. Dagelijks bloedverlies en dat al zoveel weken, dat is niet goed voor m'n humeur en dat zou het zeker niet zijn als manlief ook zo'n opmerking zou maken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Melis, nu nog geen last van. Ik moet deze medicijnen naast mijn pil slikken en daarna zou het losbarsten. Komende vrijdag slik ik mijn laatste pil dus volgende week weet ik meer.

Zeker laat ik donderdag weten of er iets uitgekomen is

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gelukkig, Brams bovenlipje heeft weer een normale kleur. Ga het wel even aankaarten bij het cb vrijdag.

 

Ik vond het zo jammer dat Kaat het perenhapje zo vies vond dus heb nog een banaantje fijngemaakt. En dat vond ze wel lekker! Niet zo enthousiast als Bram maar ze trok geen vies gezicht en slikte het door. Bram zat ernaast dus die heb ik ook nog een paar hapjes gegeven en ja hoor, ook dat vindt ie heerlijk! Had nog wel meer gelust maar leek me niet zo verstandig.

We hadden al bedacht dat Bram een (goeie) alleseter wordt en Kaat hetzelfde als haar zus: niet dol op eten (wel snoep en ijs natuurlijk)...

 

Wat een kloteweer trouwens, ben nog helemaal niet buiten geweest, wil altijd elke dag even met ze eruit maar dit is niet te doen, enorme buien, megaplassen overal!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zo, dagje 2 bij de gastouder zit er ook weer op.

Ventje was helemaal bekaf. Ik denk dat zij hem ophoudt nadat ze de kinderen om 15:00 uit school is gaan halen, want anders komt hij nooit zo moe lijkt me. Volgende keer dus even aankaarten, want ik haal hem pas na 17:00 op en dan is het dus nog best wel even de moeite om hem op bed te leggen... Verder had hij het gelukkig weer goed gedaan...

 

Ja Caro, ze zijn nog zo kwetsbaar nu hé? Ik kreeg vandaag te horen dat 1vd medewerkers kinkhoest heeft. Waarschijnlijk 1 of 2 vd cliënten ook (gaan we nu testen), maar ondertussen is het dan al te laat om zelf ook al besmet te zijn... En kinkhoest bij ukkies kan zelfs dodelijk zijn, dus ik hoop echt dat ik het niet heb (schijnt met gewone verkoudheid te beginnen en laat ik nu zowiezo bijna altijd verkouden zijn! Dus dat schiet niet op!).

Zat trouwens bij de symptomen te kijken en die leken allemaal verdacht veel op de symptomen die hij rond koninginnedag had: toen heb ik ook met hem bij de huisartsenpost gezeten omdat hij zo erg hoestte en bijna in het slijm stikte. Toen hebben ze alleen gecontroleerd of hij geen longontsteking had, maar niet op kinkhoest... Nou ja, gelukkig is het gewoon overgegaan, maar krijg het er zelf wel even flink benauwd van dat ik de arts gewoon vertrouwd heb / niet verder aangedrongen heb, terwijl het manneke het dus misschien wel zwaarder had dan ik dacht... Bah... Maar niet teveel meer aan denken...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja tips gelezen maar nog steeds geen poep!!Heb de huisarts gebeld en die geeft aan om roosvicee laxo te drinken maar ik heb zelf een darmprobleem sinds de stoma dus alles wat ik neem om te stimuleren werkt bij mij extra en zit meer op de wc dan wat anders!! Op dit moment eet ik pruimen, peperkoek, veel drinken!

Link naar reactie
Delen op andere sites

He Bikkel ik zie ineens dat je zwanger bent van jullie eerste spruit! Dacht dat spruit al ruim 4 maanden was? :-)

 

Zo, net weer wakker gemaakt voor de laatste fles, fijne is dat ze dan zo slaperig zijn dat ze meteen erna weer gaan slapen, zonder huilen, gebeurt alleen bij de laatste fles. Benieuwd hoe laat het morgenochtend wordt...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Waar zie je dat staan? Kan ik dat even veranderen haha want die spruit is inderdaad al 4 maanden, een grote spruit ondertussen ;-)

 

Nog steeds geen poep! Heb hem net gevoed, gisteren maar 5 voedingen waarvan de laatste om

21.15 en maar 1 borst! Dus om 04.15 kwam hik dus maar even aangelegd! Ook nu maar 1 kant dus ben benieuwd wanneer hij zich weer meldt! Vind 5 voedingen zo weinig, maar als hij doorslaapt en daarna regelmatig de 4 uur ertussen laat tja dan komen we niet verder! Zal wel goedgekomen maar dat is weer even een twijfelmomentje!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Goedemorgen meiden, lekker geslapen? Ongi 3 is aangebroken, weliswaar minder heftig, maar wel buikpijn :-((( Doet me denken aan de weëen, brrr.. Ik ga ff rennen want Vince moet zo naar de opvang want papa & mama moeten werken.. Fijne dag!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zo weer helemaal bijgelezen!! :-) Ben wel weer de helft vergeten, als ik iemand vergeet.....

 

Melis, werkse vandaag! Hopelijk heb je niet teveel last van je ongi.

 

Simonja, spannend hoor donderdag!!

 

Caro wat goed dat je met fruit bent begonnen! Geweldig om te zien he die eerste hapjes. S.ven en L.ara kunnen nog steeds gekke bekken trekken. L.ara eet het alsof het soep is, en S.ven zit lekker te smikkelen!

 

Bikkel, vervelend he wanneer ze niet poepen! Bereid je maar voor op een flinke lading inderdaad! Misschien toch maar weer de dokter bellen, het is ook niet prettig wanneer je er zelf zoveel last van hebt van al het laxerende eten wat je zelf moet nemen.

 

Ink fijn dat het goed gaat bij de gastouder. Zou inderdaad wel zeggen wanneer je het vermoeden hebt dat hij niet meer slaapt. Heb ik ook bij Kdv gedaan en sindsdien gaat het beter!

 

L.ara is echte enorm verkouden en ook hoesten erbij. Zo zielig... Ook drinkt ze weinig, ze heeft vanmorgen maar 120 gehad. Hoop dat ze wel weer snel opknapt, ze kijkt gewoon een beetje ziekjes uit.... Zo even in huis aan de slag en daarna kids wakker maken om hun id-kaart op te halen! Helaas moeten ze mee.....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Melis, fijn dat je ongi nog niet zo erg is, nu maar hopen dat het zo blijft en dat die bloedingen daarna ook stoppen.

Lianne, zielig he als ze zo verkouden zijn? Lauren is ook zo verkouden, het snot blijft maar uit haar neus lopen waardoor ze minder goed kan ademen.

Vannacht begon Lauren opeens om 4.30 uur te huilen, iets wat ze anders nooit doet. Toen ik ging kijken zat echt heel haar bedje onder het snot, en zijzelf ook.

Eerst haar dus maar ff schoongemaakt, daarna bed verschoont en haar neus leeggezogen met zo'n peertje. Daarna heeft ze nog 10 minuutjes gehuild en is ze gelukkig weer in slaap gevallen. Zelf toen nog maar 30 minuten geslapen want toen ging de wekker alweer om te gaan werken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt als gast nu eerst posten en gelijk daarna registreren. Als u al een account hebt, meld u dan nu aan om te posten met uw account.

Gast
Reageer hier op dit topic...

×   Geplakt als RTF formaat tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in.




  • Berichten

    • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
    • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
    • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
    • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
    • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
  • Topics

×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Gebruikers Voorwaarden