Ga naar inhoud

Uitgerekend Februari 2013


daniela

Aanbevolen Berichten

Ik heb bij 15 weken de afspraak al gemaakt omdat de gyn er toen over begon. Grappig genoeg werd ik een week later door een andere gyn overgedragen aan de vk, dus eigenlijk zou het nu via haar moeten gaan. Maar ik vind het wel prettig zo. Mijne staat volgende week woensdag, dan ben ik precies 20 weken. Nog maar een weekje dus! En volgens het lijstje hebben Roos en Suzanne ook al een datum.

 

Hier vermoeiende ochtend. Had afspraak met homeopatisch arts/psycholoog uur rijden van huis en net vanochtend toch last van mn buik. Was niet echt prettig autorijden. Vervolgens op een niet al te makkelijke stoel gezeten en weer uur terug....ben blij dat ik languit o de bank lig. En ons monstertje blijkbaar ook want ik kreeg even een paar duidelijke ploppen in mm buik. Denk dat we nu samen een dutje gaan doen :-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 1,8k
  • Aangemaakt
  • Laatste Reactie

Top Posters in dit Topic

Top Posters in dit Topic

Ik voel me ook veiliger bij een ziekenhuisbevalling Dion. Als er wat aan de hand is ben je er al en er is eventueel pijnstilling bij de hand.

Bloempje, grappig, jouw opmerking over luidruchtig bevallen. Voor mij is dit nog een reden om voor het ziekenhuis te kiezen. Ons huis is heel gehorig en voel me denk ik bezwaard me te laten gaan als ik er mensen mee wakker hou. Ik weet van mezelf dat ik bij pijn een hoop herrie maak, het helpt me te ontspannen. In het ziekenhuis 'schaam' ik me daar denk ik minder voor. Lijkt me zo vreemd als de buren de bevalling ook meebeleven ;-)

 

Henne, lekker. zo'n tukkie op de bank. Heb ik net ook even gedaan, heerlijk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hé meiden... Kon niet laten even te kijken.

Goed te lezen dat jullie al weer op gaan voor de 20 weken echo...

Hoe het hier is... Tja... Over het algemeen gaat het best goed. Maar als ik onverwachts wordt geconfronteerd met zwangerschap van mensen die rond de zelfde tijd een kleine verwachten als dat wij ons kindje/ onze kindjes verwachtten (zoals echo foto's die op facebook verschijnen, vriendin die (terwijl ze hun gezin compleet hadden geacht) plotseling onverwachts zwanger is (hebben wel het nodige achter de kiezen gehad)), dan lopen hier de tranen weer even stevig.

Soms denk ik bijna: ik heb het me allemaal maar verbeeld die zwangerschap. Maar als ik dan weer denk aan moeders voor moeders, mijn eigen 2 positieve testen, weet ik dat dat niet zo is.

Heb nu spullen op marktplaats gezet. Het moet er maar van gaan komen... De garage en mijn hoofd maar leeg gaan maken... Dag droom.....

En op gekke momenten wordt je er weer mee geconfronteert. Zit ik met mijn dochter bij de kapper, zij op de stoel naast me... Zegt de kapster: heb je nog meer broertjes of zusjes... Zegt die tuttebel: nee, die zijn dood!

Nou, eh, als ik iemand zich ooit ongemakkelijk heb zien voelen, was het wel die kapster. Haar het verhaal in het kort maar even uitgelegd. 1000 maal excuses van haar kant. En ik dan maar heel geruststellend: tja, dat kon jij ook niet weten. En wij hebben zo'n meisje wat ook geen blad voor de mond neemt....

Meiden, succes verder... Wie weet kom ik nog wel weer eens een keertje spieken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kom hier gerust spieken en meekletsen hoor, Hildever! Ik vind het al dapper dat je het doet, blijf dat maar gewoon doen zolang jij er behoefte toe voelt. En ja, kinderuitspraken, die zijn soms gewoon heel supereerlijk. Mijn zoon die al hard richting de 8 jaar zit, zei vanavond nog tegen m'n schoonmoeder, die aan het oppassen was, dat haar buik nog dikker is dan die van pappa (en dat zegt wat), en dat haar buik ook nog dikker is dan haar borsten. Eh... en bedankt, zeun! Maar het is goed dat je dochter er zo "normaal" mee omgaat, dat het geen zwaar, beladen onderwerp is voor haar. Dat helpt hoop ik er later ook beter mee om te kunnen gaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Hildever ik sluit me bij Bloempje aan moedig om hier te schrijven. Je bent hier van harte welkom om van je af te schrijven hoor.

 

@Bloempje wat mooi zeg al die zwangeren in de fam. en wat een verrassing als je ouders thuis komen.

 

@Henne, je krijgt een mooi kindje! Mijn broertje is van oorsprong ook Koreaans en heeft een dochter en een zoon, twee mooie kids. Als je hun namen wilt weten stuur me maar een pb.

Ik ken trouwens nog twee Koreanen die zijn geadopteerd net zoals mijn broertje, voor hun naam ook een pb.

De 20 weken echo duurt een half uur ongeveer, weet het niet precies meer hoe lang het bij Jane duurde. Dit is de mooiste echo van je hele zwangerschap.

 

@Suuz ik wil weer net zoals bij Jane in het ziekenhuis bevallen, dat is me goed bevallen toen. Ik vind het fijn dat alle medische zorg voor handen is, bij Jane was het ook ineens medisch omdat ze ietsje in het vruchtwater gepoept had. Ik was erg blij dat ik er al lag en niet in de ambulance moest, want dat is echt geen pretje vooral niet met weeën. Ik ben snachts bevallen en we zijn toen blijven slapen, we zijn toen goed verzorgd en dat is dan zo heerlijk na zo'n flinke prestatie. Ik had het bijv. erg koud na de bevalling al was het volop zomer. De verpleegkundige maakte een deken voor me warm en oh wat was dat heerlijk zeg en we kregen wat te eten en ook gelijk beschuit met muisje ook zo mooi.

 

Sinds vrijdag zijn we terug van vakantie. We hebben een erg leuke vakantie gehad en het heeft ons ook goed gedaan. Vliegen met Jane ging ook goed, heen reis gespeeld ook met een meisje uit India van 9 maanden en ook geslapen en terugweg haast alleen maar geslapen, gingen toen ook de nacht in. Ze heeft ook genoten van de vakantie.

Tijdens de vakantie ben ik gestopt met bv, ik gaf nog alleen in de ochtend maar op gegeven moment voelde ik dat ik toch een keer moest gaan stoppen en vond dat een mooi moment.

Heb nu mijn energie nodig voor de nieuwe kleine en ze moet straks niet jaloers zijn op haar brusje. Ze geniet nu van haar karnemelk met roosvicee en vanille yoghurt.

 

Vandaag ook bij de vk geweest op controle, alles was goed, hartje gehoord en hoorde zelfs de kleine schoppen, wordt vast een voetballer net als zijn vader. Ik voel nog steeds dat het een jongen is, of dat echt zo is weten we volgende week met de 20 weken echo.

 

 

Liefs Roossie

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hilde wat fijn om even wat van je te horen. Kan me voorstellen dat het moeilijk is, niet alleen een miskraam maar gelijk daarmee ook het afsluiten van je kinderwens. Je bent in ieder geval altijd welkom om hier van je af te schrijven. Ik ben zelf destijds niet mee blijven lezen in het uitgerekend mei 2011 topic, vond dat toch te confronterend.

 

Roos wat leuk dat jij een k.oreaanse broer hebt. Het is met mij heel grappig omdat mijn beste vriendin, al vanaf ons 6e, geadopteerd is uit K.orea. Toen zij hoorde dat ik een k.oreaanse vriend had, had zij echt zoiets van 'dit is geen toeval'. Overigens is mijn man niet geadopteerd, zijn ouders hebben hier ook gewoond voor zijn vaders werk, maar zijn inmiddels terug naar K.orea. Zijn zusje woont wel hier. We kennen diverse voorbeelden van half k.oreaane kindjes en we zijn heeeeel benieuwd hoe die van ons eruit gaat zien (ik heb zelfs al heel donkerblonde varianten gezien dus alles kan).

 

Wat betreft de naam voor onze Koekie: die komt van mijn schoonouders omdat het dus belangrijk is een bepaalde lijn door te zetten omdat mijn man de enige zoon is. Ik heb zelf ook wel gezocht naar namen, maar het is best ingewikkeld want het gaat om een combinatie van twee klanken, waarvan de eerste dus familiegebonden schijnt te zijn. Klopt bij mijn man en zijn zusje niet dus wat dat betreft is mijn schoonvader nu blijkbaar strikter dan hij destijds was, maar ik gun het hem. Het wordt sowieso niet de roepnaam en ik vind het zelf ook erg belangrijk dat onze kinderen wel iets meekrijgen van hun k.oreaanse achtergrond, meer dan alleen het feit dat we vaak rijst eten ;-) Mijn schoonouders zitten zo ver weg en zien hun kleinkinderen hooguit eens per jaar (gelukkig hebben ze inmiddels een ipad en kunnen ze skypen en mailen), dus op deze manier zijn ze ook nog weer wat meer betrokken. De dag na de 20 weken echo is mijn schoonmoeder jarig dus we kunnen hoop ik met een heel mooi kadootje komen.

 

Meiden, ik ga maar eens wat doen. Maandag niks uitgevoerd dus moet vandaag boodschappen doen en natuurlijk stemmen. En dan zal het er wel weer opzitten voor vandaag, maar dat is niet erg. De bank is geduldig (geduldiger dan ik)

 

Fijne dag!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi meiden,

Allemaal gefeliciteerd met je zwangerschap!!

Ik heb nog een heleboel tweedehands babykleertjes die ik in een webshopje heb gezet.

Alles is echt z.g.a.n. aangezien ik veel te veel gekocht en gekregen had :)

Wil je dus nog leuke merkkleertjes voor noppes dan nodig ik je uit om eventjes de site te checken ;)

http://tweedehandsbabykleding.luondo.nl/

Mijn twitter account staat in mijn profiel, altijd leuk als je me wilt volgen ;)

 

Een hele fijne zwangerschap toegewenst!! Geniet van het grote wonder in je buik! :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Roos, fijn dat je een mooie vakantie hebben gehad. Ook super dat het goed ging met Jane in het vliegtuig. Het is toch denk ik wel 8 uur vliegen, ofzo?

Je weet toch van te voren niet hoe het zal gaan met een klein kindje. Heeft ze genoten van het lekkere klimaat?

 

Henne, ik kan me voorstellen dat je benieuwd bent hoe koekie er straks uitziet!! Het is maar net op wie het kindje het meest zal lijken! Mijn vriendin heeft na haar scheiding waar ze 2 "blanke" kindjes heeft gekregen, nog een getint kindje gekregen met haar nieuwe liefde. Dat meisje lijkt heel veel op haar oudere zus maar dan in een donkere variant, zo leuk om te zien.

 

Bij ons schiet het namen verhaal echt niet op....zucht. We laten het maar even rusten nu.

 

Morgen weer een controle.....,Wel weer spannend, maar al bijna een week geen verlies meer! Durf het bijna niet op te schrijven, bang dat ik het oproep, ha ha.

oh wat zal ik blij zijn als het nu een beetje normaal wordt! Het is zoveel ontspannener nu. Ik begin ook echt te genieten, zoals het hoort.

 

Ik lees dat sommige 20 weken echo's bij de VK, hebben en sommige in het ziekenhuis. Maakt dat uit waar ze dat doen? ik bedoel is de 20 weken echo in het ziekenhuis veel duidelijker dan bij de VK?

Ik denk dat ik mag kiezen, althans dat neem ik aan. Sta bij alle twee onder toezicht, hoewel als het erop aankomt officieel het ziekenhuis.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dion vandaag weer een echo, hoop dat alles weer goed is (tuurlijk). Geen idee of echo bij vk duidelijker is dan in het ziekenhuis. Weet wel dat het bij mij nu gedaan wordt door een gespecialiseerd gyn en niet door een echoscopist. Misschien is dat het verschil? Nog zes daagjes.... Roos voor jullie nog vijf!

 

Hier vandaag weer een allergie aanval, wordt er zo moe van. Weet nog steeds niet waar het door komt, maar wel dat prednisolon het dus ook niet tegenhoudt (lage dosis dan). Ben wel wat over de angst heen dat het slecht is voor het kindje, maar echt fijn vind ik het nog steeds niet. Ben ook de laatste twee dagen weer het hartje aan het luisteren omdat ik het wat minder voel. Denk dat het omgedraaid is en nu naar binnen toe schopt ofzo. Hartje ging gisteravond in ieder geval als een gek tekeer, idd net een kudde galopperende paarden :-)

 

Roos al een beetje bijgekomen van de jetlag? En deze week ook weer aan het werk dan?

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Joekie noppes is voor niets hahaha ;-)

 

@Dion, hoe ging de controle vandaag? Namen verzinnen is ook best moeilijk, je kind draagt het zijn of haar hele leven mee. Toch waren wij er toch wel snel uit met de namen. Een jongensnaam hadden we al verzonnen bij mijn vorige zwangerschap en een meisjesnaam riep mijn man zomaar ineens en ik vond het ook mooi hahaha.........klaar!

Verschillen tussen vk en ziekenhuis, ligt denk ik ook aan de apparatuur die een vk heeft. Niet iedere vk heeft echoapparatuur en niet alle apparatuur is geschikt volgens mij. Bij ons in de praktijk kan ook niet alle vk's een echo maken. Onze vk heeft goede apparatuur, we kunnen heel mooi meekijken op een groot lcd scherm en ze is heel kundig. Ik hoop alleen nog naar het ziekenhuis te gaan als ik moet gaan bevallen.

Het was 10 uren vliegen naar Curacao, je weet idd niet hoe ze zal reageren maar Jane is een rustig kindje durfde het daarom ook wel aan. Ze heeft erg genoten van de vakantie, lekker alleen in de romper rondkruipen. We hadden ook een ruim appartement en iedere dag zwemmen in het zwembad en een paar keer in de zee. Ze heeft lekker rondgedobberd in haar swimtrainer. Echt een aanrader om aan te schaffen.

 

@Henne, vervelend die allergie, hopelijk ben je er snel overheen. Ik voel de kleine een beetje, de vk zei dat het ook vroeg is om de kleine al goed te voelen. Sinds gisteren weer aan het werk, viel mee ben niet in slaap gevallen op kantoor. Moest ook wel veel heen en weer lopen omdat mijn laptop niet meer wilde opladen, krijg nu een nieuwe en contstant op zoek naar de manager die van de ene bespreking in de andere ging en soms kon ik dan ook niet verder met mijn werk. Mijn directe collega waar ik mee samenwerken die is nu op vakantie in Curacao, wisten van elkaar niet dat we allebei daar naar toe gingen hahaha.... Net nog een klant op bezoek gehad, Jane wilde niet slapen, maarja heb haar vanochtend misschien ook te lang laten liggen, was zelf ook nog moe. Ze heeft vannacht wel doorgeslapen yeahhhh!!!!

 

Ik ga maar weer eens aandacht aan haar besteden ze zit nu kabouter plop te kijken.

 

 

Liefs Roossie

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dion, fijn, alles weer in orde! Ik heb de 20 weken echo in het ziekenhuis. Volgens mijn verloskundige geeft icsi daar een indicatie voor. Maar ik had hier eerder al begrepen dat dat niet overal zo is. Misschien heeft het hier in Leiden te maken met de kwaliteit van het echocentrum? Daar was ik nl. niet zo over te spreken (slecht beeld).

 

Roossie, lekker zeg, zo'n vakantie. Tja en nu weer aan het werk...valt meestal niet mee.

 

Henne, wat naar om weer een allergie-aanval te hebben. Ben je er erg ziek van? Gelukkig galopperen de paarden gewoon verder.

 

Ik ga straks even naar de vk, om weer even naar het hartje te luisteren en laat ook mijn bloeddruk nakijken. Ik moest gisteravond werken, maar ben ivm plotselinge duizelingen ziek naar huis gegaan. Ik viel een paar keer bijna flauw. Vk zei dat bloeddruk waarschijnlijk te laag is, en dat is niet erg. Maar ik moet zo even een te hoge bloeddruk uitsluiten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben weer helemaal opgelucht, het hartje klopt prima. Het was moeilijk te vinden omdat het kindje flink rondzwemt :-) hij/zij is erg bewegelijk volgens de vk.

Mijn bloeddruk is inderdaad te laag, vandaar de duizeligheid. Kan gelukkig geen kwaad.

Bij mij is met name 's ochtends en 's avonds de bovenkant van mijn baarmoeder heel hard en gevoelig/pijnlijk bij aanraking. Dit is ook normaal. De spier is 's avonds moe en heeft 's ochtends moeite weer op gang te komen. Dit soort kleine dingetjes zijn in mijn hoofd toch flinke plaaggeesten merk ik. Ik ben ook sinds een week weer misselijk. Het lukte me allemaal niet meer zo te relativeren. Stiekem dacht ik er echt het ergste van. Was dus zo opgelucht bij vk, heb daar enorm zitten huilen, alle angst kwam er even uit. Het lijkt wel of ik de laatste weken onzekerder ben dan in de eerste drie maanden. Toen had ik best veel vertrouwen, waarschijnlijk ook door de alom aanwezige moeheid en misselijkheid. Hoe langer de zwangerschap duurt, hoe banger ik word alsnog ons kindje kwijt te raken lijkt het wel.. ik hoop zo over een week of twee gewoon elke dag beweging te voelen.

Maar voor vandaag zijn de zorgen weg!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Fijn Suzanne, lekker weer even gerustgesteld. Ik herken dat wel hoor, dat die angst nu anders is (niet perse groter). Zelf heb ik er tot twaalf weken altijd rékening mee gehouden dat het mis kon gaan, na twaalf gaat iedereen er zo makkelijk vanuit dat het nu veilig is, maar helaas kennen wij ook teveel andere verhalen. En hoe meer het echt mijn kindje wordt, mijn buik groeit, ik gehecht begint te raken aan dit kind, hoe echter het wordt...hoe banger ik word om het alsnog kwijt te raken lijkt het wel. Ik kijk nu ook echt uit naar de grens voor levensvatbaarheid.

 

Fijn ook om te lezen dat jou vk die harde randen normaal vindt. Heb ik dus ook :-) zeker sochtends! En het bewegen is idd heerlijk om te voelen!!

 

Sterkte met bloeddruk, lijkt me zo naar die duizeligheid.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mooi zuuz, dat je gerustgesteld bent! erg belangrijk, anders maak je jezelf gek met denken.

 

Zoals al gemeld, gisteren een mooie echo gehad. Weer mooie foto's meegekregen, heb er nu al heel wat, ha ha.

We twijfelen nog steeds of we willen weten wat het wordt ...., wel spannend.

Hebben jullie nog een "reserve" lijstje met namen, misschien zit er wat tussen voor ons, haha. Is natuurlijk heel persoonlijk, maar je weet het maar nooit!

gek genoeg kan ik geen jongensnaam bedenken die ik leuk vindt, en dan moeten we het ook nog samen leuk vinden, zucht.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja Henne, mensen gaan er idd van uit dat het na 12 weken wel goed zit. Maar voor ons voelt het heel anders. Ik merk ook dat mensen in mijn omgeving er nu meer vanuit gaan dat we nu wel kunnen genieten of nu wel op een wolk terecht komen. Maar hoe echter het wordt, hoe groter het verlies als het misgaat misschien, althans, zo voel ik het nu. Ik voel me ook echt een beetje opstandig worden als mensen zoiets zeggen als 'wel genieten hoor'. Zeker als reactie wanneer ik mijn angsten uitspreek. Grr, mijn moeder doet dat vaak.

 

Dion, wij hebben in totaal maar twee namen, waartussen we nog heel licht twijfelen. Dus ik heb geen lijstje voor je helaas. Misschien moeten jullie allebei veel lijstjes afzonderlijk maken, in de hoop dat jullie een paar dezelfde namen opschrijven? Ik vind zelf namenwebsites en boekjes moeilijk, omdat het zo'n overdosis is. Namen van mensen in de krant, tijdschriften, boeken, daar let ik zelf heel erg op. Of ik speur soms in de klassenlijsten van de leerlingen van mijn vriend. Succes in ieder geval!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oooooh Suzanne idd, het MOETEN genieten. "probeer wel te genieten hoor, het is zo snel voorbij" nou, van mij mag het snel voorbij zijn! En misschien heb ik dan achteraf wel spijt....tja... Weet je, ik heb laatst tegen iemand gezegd: "ik wil heel graag een kind en dáárom hebben we dit allemaal doorstaan, niet om te genieten van zwanger zijn. Zwanger is nog steeds een middel om tot ons doel te komen, net als de IVF was. Dat klinkt misschien wel heel mechanisch, maar zeker doordat ik ook geen prettige zwangerschap heb zie ik het wel zo. Ik kan enorm genieten van schopjes in m'n buik en van de gedachte aan ons kindje, maar niet van het moe zijn, onzeker zijn, fysiek niet lekker uit de voeten kunnen, slecht slapen..... Dus ajb LAAT me." en toen was diegene dus wel even stil ;-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik wil er overigens niemand mee voor het hoofd stoten hè.... Ik vind het alleen maar fijn als andere meiden wél kunnen genieten en prettig zwanger zijn. En ik weet dat het hartstikke lief en goed bedoeld is als mensen tegen me zeggen 'probeer te genieten', het voelt dan alleen zo alsof ik faal en me schuldig moet voelen omdat dit niet lukt en daar baal ik vooral van.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ach Hilde, ik vind het jammer en ben er ook wel boos en verdrietig om geweest. Maar nu focus ik gewoon op het resultaat en verder is het nu zoals het is. En ik moet zeggen dat de schopjes die ik steeds vaker voel absoluut veel goed maken, bovendien heb ik nog twintig weken te gaan dus wie weet hoeveel ik nog ga genieten :-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik kan me voorstellen dat het Moeten genieten verkeerd kan vallen. Het ligt bij iedereen en iedere zwangerschap weer anders. Je kunt van je zwangerschap genieten als alles goed gaat en je goed voelt, is dat niet zo dan is het genieten moeilijk. Toch hoop ik dat iedereen hier kan genieten naar mate de zwangerschap vordert, het klinkt nu misschien gek maar straks ga je je buik missen en dan krijg je het proces dat je je kleintje moet gaan delen met anderen en dat er na al die maanden ineens een afstand is. Daar heb ik in het begin wel moeite mee gehad. Heb soms nog moeite als anderen voor Jane zorgen buiten mezelf en mijn man om. Sommige mensen zeggen dan ook, lekker hé als je alleen thuis komt in een stil huis en de kleine is nog bij de oppas, nou dat heb ik echt niet ben dan blij als ze weer thuis is. Zo voelt het allemaal voor iedereen anders, mensen denken zo makkelijk je moet en dit en dat voelen, maar dat is te simpel.

 

Liefs Roossie

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt als gast nu eerst posten en gelijk daarna registreren. Als u al een account hebt, meld u dan nu aan om te posten met uw account.

Gast
Reageer hier op dit topic...

×   Geplakt als RTF formaat tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in.




  • Berichten

    • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
    • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
    • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
    • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
    • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
  • Topics

×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Gebruikers Voorwaarden