Ga naar inhoud

Zijn er nog 40+ meisjes hier? :)


Kitje

Aanbevolen Berichten

Oh wat een spannende tijden komen eraan voor jullie meiden! Ik leef met jullie mee en hoop op allemaal mooie resultaten.

Mijn tips en wat ik gedaan heb:

Probeer voor de terugplaatsing (na de ovulatie) de baarmoeder zelf elke avond te masseren door over je onderbuik rondjes te draaien (op youtube heb je ook filmpjes hoe je dat kan doen. 

Wat ik ook heb gedaan is elke dag een glaasje pure granaatappelsap drinken. 

Tijdens de tp lachen en je embryo mentaal verwelkomen en visualiseren.

En NA de tp even een paar dagen de "omgekeerde yoga houding" zodat de baarmoeder beter doorbloed wordt  en de innesteling bevordert wordt.

Kijk ook even op de site van Rika, daar staat hier uitleg over. 

Baat het niet dan schaadt het niet. 

We jullie allemaal oprecht een baby in 2021 ♡♡♡♡

@Jennie80 het gaat goed hier, lief dat.je het vraagt! Tijd vliegt enorm! Bijna 31 weken dus nog 3 weken werken en dan met verlof finally. Ben er wel aan toe.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Was ff een poosje offline, eea verwerken, lukt niet, maar goed, is allemaal ook nog maar zo kort geleden.
Intussen de menstruatie gehad, mijn lichaam doet het weer zoals het hoort.
Heb de clinic nog laten weten dat ik ongesteld geworden was, kreeg terug, ok, bedankt, ik geef het door aan de dokter.
Was toch wel een deceptie die reactie, maar ok.

Was het nog gelukt om te stoppen met roken @Aslyn?
Snap het wel hoor, al die stress, ik was ook bijna weer begonnen en ben er toch al JAREN vanaf.
Vond ik ook nog een pakje sigaretten van de bouwvakkers hier, laten liggen met stuk of 6 erin, maar goed, zonde want ben er al echt heel lang vanaf, dus maar niet gedaan.

Ook niet aan de drank of andere dingen, wel 2 kg aangekomen met alle eettoestanden met sint en kerst en geen sportschool dicht, dus dat is kak.
Anyway, ik lul weer teveel 😂

Gelukkig maar Aslyn dat je behandeling gewoon door kon gaan, zeer frustrerend is het als het last minute wordt afgebroken.
En mannen... Die zitten nu eenmaal niet vol met hormonen, dus die reageren anders, gewoon negeren als het irritant is, maar snap het wel, je wil soms gewoon samen een potje gaan zitten vloeken en mopperen ipv dat hij er dan heel relaxed onder doet.

Binnenkort echo voor de bms meting dan voor jou, vond dat nooit de spanndste echo's, maar alvast succes gewenst.

Bedankt voor je positieve vibes @Jennie80 lief van je, heb ze af en toe wel nodig, probeer zo positief mogelijk te blijven, maar het valt niet mee.
Ook hoe dichter ik bij maart kom, hoe lastiger ik het krijg lijkt het wel.
Het idee dat ik over paar weekjes met verlof zou gaan en een kindje kon verwelkomen doet wel pijn al probeer ik dan toch wel weer kracht uit andere dingen te halen.

Balen dat je voorlopig niet bij de acupunturist terecht kunt en de baarmoeder massage ook niet kunt doen.
Vind het eigenlijk van de zotte dat die behandelingen niet mogen, er zijn zoveel mensen die baat hebben bij acupunctuur.
Maar ik snap wel meer beslissingen niet, ook niet dat reguliere zorg afgeschaald wordt, maar dat weer een andere discussie.
Nog een weekje ongeveer en dan mag jij je ook weer gaan mengen in het IVF circus, ik hoop dat het lukt voor je.

Lees dat jij alweer zo ver bent @Nina79 aftellen naar verlof, dat moet heel fijn voelen voor je.
Het is je zo gegund meis (al gunde ik het mezelf ook heel erg).
Met mij gaat het naar omstandigheden wel ok, ik heb mijn leven weer opgepakt, verbouwing hier is bijna klaar, alles schoon, fris en opgeruimd.
Lekker veel verkocht ook, dus dat ruimt goed op en brengt geld in het laatje want na de verbouwing  was ik heel erg blut.
Nu even 2 weken vakantie (verplichte adv dagen), 4 januari weer beginnen.
De rust doet me wel goed, even niks moeten, lekker thuis, heb toch veel te verduren gehad de afgelopen 2 jaar zoiets en dan mn het laatste half jaar.

Slim @Kiona77 dat je nog ff wat van de testen hebt ingeslagen bij de Action.
Kost geen drol daar (ook zwangerschapstest super goedkoop, 1,49 voor 2 stuks en werken prima) en je kan het maar hebben idd.
Volgens mij is een kortere cyclus niet zon ramp hoor.
Ik heb altijd 26-28 dagen, varieert een beetje, meestal is het 27.
Laatste keer klopte er alleen geen fluit van, maar goed, dat kwam dus door de medicatie.

Niet teveel opzien tegen de cryo terugplaatsing hoor, geloof dat 95% van de embryo's het ontdooien overleefd, dus dat gaat vast lukken.
Ik ken ook iemand die een maandje of 3 geleden bevallen is van een cryo baby, dus dat kan allemaal goed gaan hoor.
Keep the faith!

Iemand trouwens al ontdekt dat je de kerstballetjes aan de bovenkant van de pagina stuk kan maken?
Als je er met de muis langs gaat, dan gaan ze stuk, inclusief bijbehorend geluid.... Wel lekker hoor, ff alles stuk maken.
Heb nu allemaal kapotte kerstballen boven aan mijn pagina 😂

Nou meiden, veel succes met de nieuwe behandelingen, allemaal in januari terugplaatsing dan, wordt spannend voor jullie.
Nina, succes met de laatste loodjes, zet hem op!

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Kiona77 ik heb nog 4 embryo’s in de vriezer liggen , ik ga weer terug voor een tp. Morgen , woensdag 30 dec. Kijken ze hoe dik mn baarmoedeslijm is en hopelijk volgende week tp en daarna ..Spannende en wachtweken voor mij .. 

Ook voor jou dus... 

@Kitjeleuk om wat weer van je te horen , ook fijn dat de verbouwing achter de rug is. Een nieuw begin.. lekker genieten nu.. heb je van harte verdiend. 
 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vandaag een echo van m’n baarmoeder gehad, dikte was 8,8 en er was een eitje in ontwikkeling, dus tp moest snel gebeuren, zei de arts 🙂 wat een schat van een vrouw is het . Ik word binnen enkele dagen gebeld en hoor ik wanneer ik met poesbollen 🙂 mag beginnen en wanneer de tp is. Spannende dagen.... 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jaa @Kitjedank je wel, ik was ook blij. 
Ik slik dagelijks progynova, 2 maal daags en ondanks dat, groeit er toch een eitje.. maar Daarom zouden ze dus snel de tp doen en dat is as woensdag (6 januari) , ik ben zo blij ! 
dus woensdag the big day .. ik begon al raar te dromen vannacht.. ben erg benieuwd hoe het zal aflopen. Fingers crossed. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Goed om weer wat van je te horen @Kitje! Hoop dat je het een beetje een plekje weet te geven! Lief dat je nog zo mee leeft met ons!

Ik heb geen idee hoe dat gaat bij mij in de kliniek met een cryo terugplaatsing? Heb tot nu toe alleen verse tp gehad. Moet je dan medicatie slikken? 

Zo Spannend voor jou @Aslyn!! Is het je nog gelukt om te stoppen met roken? Ik rookte ook nog toen ik in mij eerste traject zat. Vond het ook zo moeilijk om te stoppen. Bij mij zeiden ze dat als ik zou stoppen dat mijn kans op zwanger worden binnen een paar maanden 15% groter zou worden. Ik heb toen een knop omgezet en ben diezelfde dag nog gestopt en nooit meer gerookt. Hopelijk lukt het jou ook! Hoe kan het dat er toch een eitje groeit bij jou? 

Hoe is het met jou @Nina79? Voel je je nog steeds goed? 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste wensen meiden, dat al jullie dromen en wensen uit mogen komen dit jaar!

Woensdag al de tp wat snel al @Aslyn weer nieuwe hoop.
De verbouwing hier is overigens geen nieuw begin, althans zo voelt het niet, deze was bedoeld voor de kleine, dat het kamertje nu leeg blijft doet wel zeer, voor alleen ons tweetjes had het niet gehoeven eigenlijk, maar ja.

Dat is wel een groot verschil in kansen zeg @Kiona77
15% meer kans is toch wel een hele goede reden om te stoppen, want dat is aanzienlijk veel meer.
Fijn dat het je gelukt is om te stoppen toen.
Ik moest eigenlijk afvallen, maar kreeg dat niet voor elkaar toen.
Inmiddels wel flink wat kilo's kwijt, raar eigenlijk dat het nu wel lukt.

Een plekje kun je zoiets eigenlijk niet geven.
Toen ik de kleine verloor hoorde ik ineens heel veel verhalen om mij heen van mensen die iets dergelijks hebben meegemaakt.
Zo ook een kennis van mij, iemand die ik eigenlijk nog helemaal niet zo lang ken, die me vertelde dat ze haar tweeling verloor met 20 weken.
Ze zei me ook dat het verdriet altijd blijft, je leert er enigszins mee leven, maar een kind verliezen een plekje geven is een onmogelijke opgaaf en ik denk dat ze daar gelijk in heeft.

Anyway, zit hier weer allemaal te zemelen over mezelf.....
Ik kom hier op dit forum eigenlijk alleen ook nog maar voor jullie, omdat ik toch een beetje wil volgen hoe het met jullie gaat, ook met @Nina79 en @Hanniebal die ik al zo lang 'ken' en toch hoop op succes geven op een forum als dit.

Met een cryo terugplaatsing ligt het eraan Kiona of je dat in de natuurlijke cyclus laat doen of in een kunstmatige.
Bij een natuurlijke cyclus hoef je bij mijn weten geen, of bijna geen medicatie te gebruiken, maar bij een kunstmatige weer wel.
Het is ook per ziekenhuis verschillend welke medicatie je gebruikt, maar je hoeft iig geen Menopur of Gonal oid te gebruiken om eitjes te laten rijpen, dus geen, of bijna geen spuitjes.
De medicatie is een stuk minder heftig en ingrijpend ook daardoor.

Bij een natuurlijke cyclus rijpt er gewoon een eitje en dan moet je volgens mij ook de ovulatietesten doen, als je dan ovuleert moet je naar het ziekenhuis voor de terugplaatsing van het embryo, jouw eigen eitje valt dan ergens in de baarmoeder en lost op want dat wordt immers niet bevrucht en het embryo nestelt zich hopelijk in waardoor je lichaam ook de broodnodige progesteron gaat aanmaken.
In principe heb je dan geen medicatie nodig omdat je lichaam reageert op dat wat er gebeurt en denkt dat het eitje dat vrijgekomen bevrucht is en doet gewoon wat het moet doen.

Bij een kunstmatige cyclus, komt er geen eitje vrij en gaat je lichaam ook niet doen wat het moet doen omdat het geen seintje heeft gehad.
In dat geval zul je waarschijnlijk medicatie krijgen voor de opbouw van het bms (zoals bijvoorbeeld Estrofem) en de bollen voor de progesteron die je lichaam dan niet gaat aanmaken omdat er geen eitje is vrijgekomen.
Dat wordt dan dus kunstmatig toegediend.

Correct me if I'm wrong, maar volgens mij is het zo een heel eind hoe het loopt.....

Ieder ziekenhuis heeft weer een ander protocol, ik moest voor de tp beginnen op dag 1 van de menstruatie met Estrofem (1x daags een x aantal tabletjes slikken) en dan 5 dagen voor de tp moest ik beginnen met Duphaston (2x daags 2 tabletten slikken) en dan de beruchte bollen (3x daags), ik hoefde geen prikjes te zetten, maar sommige clinics hebben wel weer iets dat je moet prikken, maar dat is dan maar 1x dacht ik.

Wanneer heb jij je tp Kiona? Ik ben het ff kwijt of je dat wel of niet ergens geschreven hebt al.

Succes woensdag Aslyn! 
Ik zal duimen voor je dat het allemaal goed gaat en je ergens zo rond de 20e naar 2 streepjes kijkt!

Keep the faith meiden!


 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi meiden, ik ben vanmorgen gebeld door mijn arts. De terugplaatsing is in mijn natuurlijke cyclus. Dank voor je uitgebreide informatie @Kitje

Ik hoef geen medicatie, ook geen bollen omdat mijn lf eigenlijk altijd goed is. Ze zei dat ik rond dag 11 van mijn cyclus voor een echo moet komen om te kijken naar bms. Dat is donderdag of vrijdag, zit nu op dag 8, moet straks bellen voor een afspraak. 6 dagen na een positieve ovulatietest heb ik de terugplaatsing. 

Ik vind het wel spannend worden, vooral ook omdat ik niet terecht kan bij de acupunctuur, dus heb een beetje zitten zoeken op internet en zag een therapeutisch centrum die gespecialiseerd is in baarmoedermassage om vruchtbaarheid te bevorderen en vaginale stoomreiniging met kruiden. Ik lees goede recensies. Ik heb gelijk gebeld en gevraagd hoe het werkt en of ik daar op korte termijn terecht kan voor een baarmoedermassage. Je moet in je vruchtbaarste week, en ik kan vrijdag dus terecht. Ze vroeg of ik ook iets met cupping wil om de vruchtbaarheid te vergroten. Ik zei dat ik daarvoor open sta. Ben daarna een beetje gaan zoeken maar dat cupping ziet een wel bloederig uit. Heeft een van jullie daar misschien ervaring mee. Enfin alles voor het goede doel denk ik maar... Dat vaginale stomen met kruiden lijkt ook goed te werken. Misschien ook wat voor jou@Jennie80 ? Voor @Aslyn zal niet meer gaan want die mag alweer bijna. 

Alvast heel veel succes voor woensdag @Aslyn!!!! 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi lieve meiden,

De beste wensen allemaal! Ik hoop dat dit een mooi en gezegend jaar wordt voor ons allemaal. Ook wanneer het nu nog onbereikbaar lijkt, hoop ik op mooie positieve ontwikkelingen waardoor onze (lang gekoesterde) wensen toch in vervulling mogen gaan!❤️

@Aslyn, wat spannend meid!! Gaat toch best snel hè? Hopelijk is het in de tussentijd gelukt om te stoppen met roken. Ik duim voor je!

@Kitje, ik begrijp heel goed dat je een tijdje offline bent geweest hoor. Helemaal nu we richting maart gaan. Het denken aan what could and should have been, maar wat -hoe oneerlijk ook- uiteindelijk toch niet zo mocht zijn. 

Het heeft tijd nodig om dit een plekje te kunnen geven en ik hoop dat je daar ook de tijd en de ruimte voor neemt.❤️
Ik heb niet het gevoel dat je hier zit te zemelen hoor. Schrijf alles lekker van je af. Daar is dit forum toch ook voor bedoeld. Trouwens echt lief van je dat je  incheckt om te vragen hoe het met ons allemaal gaat en   je ervaringen blijft delen. Ik vind je een topper!😘

@Kiona77, wat spannend!! En wat fijn dat het in natuurlijke cyclus mogelijk is en daarna zonder de poezenbollen.

Vervelend hè, zo zonder acupunctuur. Het stukje extra ontspanning mis ik wel echt momenteel.

Wat goed dat je dat therapeutische centrum online hebt weten te vinden. 👯‍♀️👯‍♀️ Ik dacht dat ze allemaal sowieso tot 19 januari gesloten moesten blijven namelijk. Waar zit het centrum? Zou wel fijn zijn om dat achter de hand te hebben. Thanks voor het delen alvast!

@Nina79, altijd leuk om wat van je te horen. Vind je het idee van de bevalling spannend? Het is toch anders om aan de andere kant te staan hè!😄Nog bedankt voor je tips trouwens!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Spannend zo voor je @Kiona77 dus binnenkort jij ook de tp.
Wel fijn in je natuurlijke cyclus hoef je niet al die medicatie te slikken, prikken en proppen.

Dankjewel @Jennie80 voor je lieve berichtje.
Jij bent toch ook bijna weer aan de beurt nu?

Moest vandaag weer gaan werken na 2 weken vrij, vond dat toch wel wat lastig want nog niet zo heel lang geleden dacht ik alleen maar een week of 4/5 in dit jaar nog te werken en dan lekker met verlof te gaan, nu heb ik een heel jaar nog voor me liggen.....
Het is idd precies wat je zegt, wat could and should have been but taken away doet wel pijn, zeker nu we in 2021 zitten.

Succes meisjes, allemaal op het wachtbankje binnenkort, spannende tijden voor jullie!

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank je wel voor je mooie wensen @Jennie80!! Ik hoop met je mee!

Ik was ook verrast iets tegen te komen waar ik toch nog zo snel terecht kon en ook nog tijdens de lockdown. Moet zo zijn denk ik dan. Het centrum zit in Rotterdam. Als je googled op hijama en cupping vind je het wel. Er staan ook allemaal tips op de site om de vruchtbaarheid te bevorderen. Is voor mij wel een ruim een uur rijden maar heb het er graag voor over. De kliniek is nog verder en het ligt op de route. 

Dank je @Kitje voor het delen van de filmpjes! Snap dat het een moeilijke tijd is voor jou en erg confronterend. Goed dat je het met ons deelt. Je hoort er gewoon bij hier en mag ook je verdriet met ons delen. Lijkt me zo pijnlijk om je droom helemaal op te moeten geven. Hoop en bid zo dat ik dat niet mee hoef te maken... Dikke knuff vanaf hier voor jou 😘

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Jennie80 dank je wel meid.  Ik hoop ook dat het goed komt. Jij bent dus ook bijna aan de beurt , ook spannend! 
 

@Kitje  ik ben ook nog steeds aan het aftellen sinds m’n miskraam. Als hij/zij nog had geleefd, was ik nu 5 maanden 😞 ik was uitgerekend op 21 april. Ik kan er nog steeds erg verdrietig om worden. Ik snap jou zo goed.  
je zei dat je de verbouwing had gedaan voor de baby,  je geeft aan dat je bent afgevallen, huis is nu klaar, kilo’s zijn weg, eigenlijk ben je nu wel helemaal klaar voor een kleintje.. ik hoop zo graag dat er een wonder gebeurd en dat er toch mogelijkheden zijn voor jou. 
want het geeft hoop, het geeft vreugde in je leven een zwangerschap. 
ik kreeg een gedichtje  van een vriendin en er stond in dat 2020 geen leuk jaar was, geen lichtpunt etc.  Ik gaf aan dat ik wel een lichtpuntje had, ik mocht namelijk bijna 8 weken zwanger zijn. Dat was zoooo mooi en bijzonder om het te mogen meemaken. Helaas een slechte afloop, maar ik was wel 8 weken lang happy. Jij nog langer.. waren mooie weken.. fijn dat je ons hier niet in de steek laat 🙂 ik vind jouw berichten erg fijn om te lezen. 
en nu ben ik weer verdrietig om m’n wondertje wat niet mocht doorgroeien 😞  ookal raak ik zwanger, ik zal het nooit vergeten. 
 

zo nu slapen en morgen the big day... 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Soms moeten dingen idd zo zijn @Kiona77 fijn dat je iemand gevonden hebt waar je wel terecht kunt in dit oh zo belangrijke en zenuwslopende traject.
Uur rijden, ach, we doen wel gekkere dingen, ik zou het ook zo doen idd.
Of het nu wel of niet helpt als het voor jou goed voelt, dan is het goed, het is nu zo belangrijk dat je zo zen mogelijk bent, daarbij hoor en lees je er heel veel goede berichten over.
Ben benieuwd hoe je het ervaren hebt.

Bedankt voor je berichtje verder, lief van je.
Het is idd niet gemakkelijk om deze droom te laten voor wat het is.

Lieve @Aslyn ik wens je heel veel succes vandaag met de terugplaatsing van je cryo.
Ik duim dat hij/zij goed ontdooit en strakjes lekker warm bij je zit.
Worden spannende 2 weekjes nu voor je, fingers crossed! 🤞

Ja, dat is heel herkenbaar idd wat jij schrijft, ik doe dat ook weleens, ik zou bijna net zo ver zijn geweest als Nina, scheelde maar 3 dagen.
Ik was uitgerekend op 7 maart, dus dat zou nog maar 2 maandjes zijn.
Had met mijn collega erover gehad dat we elkaar nog net eventjes konden zien als zij terug kwam van haar verlof (afgelopen maandag).
In plaats daarvan zitten we met lege buiken, dat voelt zo empty, zo eenzaam en het is al zon rottijd nu.
Goh, wat hoop ik dat het goed gaat vandaag mop, echt.
Volgens mijn zusje die ook een miskraam heeft gehad verzacht het wel, maar je vergeet het nooit en de pijn blijft.
Ook zij denkt er nog weleens aan terug, what if, maar ja zei ze, anders had ik mijn dochter weer niet gehad en ik ben heel blij met haar, ook zo true.

En die blijdschap die jij schrijft herken ik ook idd.
Ik zal dit manneke altijd dankbaar blijven dat hij me in een tijd als dit met een rotjaar als 2020 toch een hele poos een enorm geluksgevoel heeft bezorgd, een gevoel dat ik zo lang niet meer gehad heb, goh, wat was ik blij met hem zeg, wat was dit kindje gewenst.
Bijna 14 weken heeft het mogen duren, eerst een week of 3 uitkijken naar de terugplaatsing, dan 2 weken van hoop en daarna wel 9 hele weken zon groot gevoel van geluk en blijdschap.

Het is inderdaad heel verdrietig, zon lief klein gewenst wondertje wat helaas niet mocht blijven.
Ik hoop zo dat dit wondertje dat je vandaag geplaatst krijgt wel blijft!

Bedankt voor je superlieve berichtje, al jullie lieve woorden doen mij altijd zo goed.
Blij te lezen dat je mijn berichtjes altijd graag leest, ook al zijn het soms hele epistels... 

Ja klopt, de verbouwing was voor de baby, het is bij mij boven niet zo groot, maar voor mij en mijn zoon is het eigenlijk wel groot genoeg.
Nu is het een stuk groter en leeg.....
Het is overigens nog niet helemaal af, maar ik heb er geen enorme zooi meer van nu.
Alle ruwbouwwerken zijn gedaan, dus enkel de afwerking moet nog en dan was het plan om de badkamer nog te doen, deze is niet heel slecht, maar ik kan hem nu groter maken.

Ik ben idd flink wat kilo's kwijt, ze vlogen er massaal af toen ik de kleine verloor (doordat ik vrijwel niet at) en ik vond het zonde ze weer eraan te eten, ik ben toen ook weer gaan sporten en viel nog meer af (deed ik altijd al wel, maar de sportscholen waren dicht vanaf maart en toen ze weer open mochten, mocht ik van de clinic niet) dat hielp ook wel mee en ze zijn er nog steeds af.
In december heb ik me er verder eigenlijk niet mee bezig gehouden (en sportschool weer dicht) en toen ik vanmorgen op de weegschaal stond woog ik nog hetzelfde als de laatste keer (wel met de kanttekening dat ik altijd op de sportschool gewogen heb en dat mijn weegschaal wellicht wat afwijkt) dus dat ik in een maand als december niet kilo's ben aangekomen vind ik toch wel hoopgevend, was bang dat ze er weer vlot aan zouden vliegen als ik de teugels zou laten vieren, maar dat bleek dus enorm mee te vallen.

Deed het toen samen met mijn zusje, hielden elkaar beetje op de hoogte en pepten elkaar op (ik voornamelijk haar toen want ik ging als een speer), daarna een maand pauze en nu gaan we weer samen verder.
Kunnen we van de zomer slank in onze badpakjes 😅

Volgens de statistieken ben ik nog steeds te zwaar hoor, maar niet in dien aard dat het serieuze problemen oplevert.
Ik probeer het nog naar de groene zone te krijgen, maar als dat niet lukt, dan maar niet.
Zoals ik me nu voel, voel ik me goed, flink wat kilo's eraf, lichamelijk voel ik me goed en volgens mijn moeder en zusjes kun je het ook echt heel goed zien, dus dat is fijn.

Dus ja, wat dat betreft ben ik meer ready dan ever voor een baby, huisje klaar genoeg dat ik er iig geen stress over heb, kilo's kwijt, heb alles op orde eigenlijk, het enige wat mist om een wonder compleet te maken zijn die rotcenten en de situatie in de wereld doet er ook geen goed aan trouwens.
Al had ik de centen dan had ik de komende pakweg 2 maanden toch ook niet weg gekund, tot half maart wordt reizen ernstig afgeraden en schijnbaar moet je nu ook weer een test doen om uberhaupt vanuit het buitenland terug te mogen keren naar Nederland wat het dan ook weer super lastig maakt om in een vreemd land zoiets te gaan organiseren als je er ook nog maar eens heel erg kort bent.....
Het wordt op deze manier zo goed als onmogelijk gemaakt om een onderneming als dit te ondernemen, ook voor degenen die het geld er wel voor hebben.

Nou mop, zet hem op vandaag! Heet je baby welkom, aai je buik, neem de komende tijd lekker je rust en laat je hubbie je maar goed vertroetelen. 🤞🙏🍀



 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou dames, baby’tje zit lekker warm in m’n buik. Het was een blasto, maar ik weet dat dit niks zegt. Na tp kwamen we thuis en ging “effe” liggen, nou dat was dus 4 uurtjes geleden 🙂 heb gewoon zo veel geslapen. Waarschijnlijk door al die spanning en angst had m’n lichaam het nodig.. 

en nu, de killing tijden... eerste week kan ik wel wachten, maar de tweede week.. jullie weten het al, hoef ik  niet te vertellen 🙂 zo spannend altijd. Heb hele tijd m’n buik geaaid en gebeden en geduimd.. met volle blaas stond ik daar te springen op m’n tenen, zou dus de baarmoeder moeten stimuleren ... 

ik ben ook gestopt met roken maar wat is het toch zwaar zeg! Respect voor degene die volledig zijn gestopt... ik ken mezelf, zodra ik hoor dat ik niet zwanger ben, steek ik er weer eentje op.. ik denk dan, das m’n enige plezier momenteel dus Ik steek er een op.. ik ga maar eens wat eten , ik hoop niet dat ik te veel aankom .. ik ben 168 lang en weeg momenteel 70 kilo, dankzij Corona en miskraam 10 kilo aangekomen. Veel gesnoept  omdat ik veel verdriet had. woog altijd 60 kilo en dat was wel goed.. ik ben nu gestopt met snoepen en eet gezonder, maar alles wat ongezond is, is zo lekker.. ben gek op fastfood, met name Mcdonalds... Heb nu al zin in 🙂 
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ah wat fijn @Aslyn en nu lekker warm houden dan maar.
Statistisch gezien zou een blasto ietsje meer kans geven, maar ik ken er genoeg die van een driedaags embryo gewoon lekker zwanger zijn geworden hoor, hier op het forum 😉
Het is ook gewoon een stukje geluk hebben.

Ff liggen, hahaha, ach, dat is goed voor je, lekker veel rusten nu de komende tijd.
Zal niet heel fijn geweest zijn denk ik met die volle blaas staan springen, ik moet altijd goed knijpen om niet in de broek te plassen, lol.

Tweede week is idd een killing week altijd Aslyn, maar we sleuren je er gewoon doorheen hoor.

Goed dat je met roken gestopt bent, en die kilo's niet zo druk om maken hoor.
70 kilo bij 1.68 klinkt niet heel dramatisch, afvallen is sowieso niet goed als je zwanger bent (wat je nu technisch gesproken dus bent) gewoon proberen gezond te eten en die Mac mag best af en toe hoor....

Bij jou ging het dan precies anders dan bij mij want ik at dus niks na het verlies van de kleine en daarna heb ik heel krampachtig heeeeel vreselijk gezond gegeten omdat ik die kilo's niet terug eraan wilde en gunde mezelf niks omdat ik bang was het slapende vreetmonster weer te wekken....
Nu betere balans in gevonden en dat lukt jou ook vast wel Aslyn.

Wanneer mag je testen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Kitje je bent echt een schat ❤️  
ik mag over 2 weken testen, maar Ik ben bang dat het dag 9 wordt voor mij 🙂 ben blij als ik het kan volhouden. Eigenlijk zou ik wel moeten wachten, want als het niet positief is, heb ik ook  geen zin meer om medicatie te nemen. Ziekenhuis geeft dan aan dat ik door moet gaan, dan doe ik het wel maar met tegenzin . Was vorige keer ook zo. 
Ik heb nog 3 embryo’s over trouwens. 

 

Na terugplaatsing heb ik dan de komende dagen helemaal geen zin om te werken, vandaag een halve dag opgenomen en morgen neem ik ook een halve dag verlof op.. is dat bij jullie ook zo? Ik zit achter computer en m’n hoofd is er niet naar. Zal ik toch maar een lootje kopen? Niet meer hoeven te werken... ohhh lijkt me heerlijk.. ik had vrijwilligers werk gedaan , maar geen verplichting .. Mocht ik winnen, had ik kitje jouw gesponsord 🙂 

Het is weer 2 uur geweest en ik heb geen slaap.. ik ga naar schaapjes tellen.. nog 13 dagen .. 
 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Jennie80 voor jou en de andere meiden ook de allerbeste wensen voor 2021! Dat al onze wensen uit mogen komen ♡♡ 

Het is echt heel bijzonder om aan deze kant te staan! Ene kant kijk ik uit naar de bevalling maar de andere kant ook wel spannend. Heb er zoveel gezien en begeleid maar vraag me natuurlijk af hoe ik zal zijn op dat moment en of ik kan "loslaten". Dat is mijn uitdaging altijd en iets wat MOET gebeuren tijdens een baring is loslaten.

Verder geloof ik het pas dat het echt goed is als ik haar gezond en wel in mijn armen heb liggen. Wil er niet teveel over nadenken en positief blijven. 

@Aslyn fijn dat de tp achter de rug is! Inderdaad nu spannende tijden voor je, en wat je zegt de 2e week vooral. Vooral nu in deze lockdown afleiding zoeken (lekker shoppen haha) zit er niet in maar lekker wandelen is goed voor je! Frisse neus halen aan de kust of in het bos. Ik hoop en bid dat je over 2 weken een knaller van een positieve test hebt ♡

En wat goed dat je gestopt bent met roken! Zo in 1x is niet makkelijk maar je hebt een stok achter de deur en dat is die kleine die in je buik aan het groeien en bloeien is. 

Wat betreft de mac: ik heb daar in de zwangerschap meer van gegeten dan daarbuiten. Gisteren nog cola light en milkshake en die heerlijke appelflapjes gehaald. OMG wil nu weer halen..... het is nu 5:30u ...... 🤭

@Kiona77 jaaaaa ik ben jaren geleden bij Hijama&Cupping geweest voor de cupping in Rotterdam. Niet voor vruchtbaarheidsbehandeling want was daar niet mee bezig toen. Ben vanuit Amsterdam daar naartoe gegaan. Ik heb het ook nog ergens anders gedaan daarna maar vond die in Rotterdam de beste. Je voelt er helemaal niks van dus maak je geen zorgen ♡ 

Ik heb verder geen andere behandelingen bij hun gedaan daarna ivm afstand maar hoor hele goede verhalen. Ook hele lieve mensen daar. 

Succes straks en laat ons weten hoe je het vond! 

@Kitje En toevallig heb ik bij dame van dat instructiefilmpje mijn 1e baarmoedermassage laten doen 🙂 Zij is van MyPregnancyWish en heeft ook een app met allerlei voedingstips. Ze was rond 23 weken zwanger dat ik bij haar was en daarna stopte ze ivm rust. 

Ze heeft ook een lang traject van vruchtbaarheidsbehandelingen gehad, 1x een tweeling bij ca 22 weken verloren, een gezonde dochter daarna en ze is net een paar maanden geleden bevallen van een gezonde zoon na een allerlaatste ICSI poging.

Ze zat er echt doorheen maar steunde zoveel mensen.... schat van een mens. 

Was daarna naar iemand anders gegaan voor die baarmoedermassage in Houten (Wombhealing)..Zij was ook heel goed en van haar heb ik geleerd het zelf thuis nog een paar keer te doen. 

Het is ook een soort houvast, controle hebben over wat je zelf kan doen om het 1 en ander te bevorderen (daar komt mijn loslaat-issue weer....)

Wat ontzettend lief van je @Kitje dat je zo meedenkt en meeleeft met iedereen hier. Het is ook een plek waar je lief en leed met elkaar kan delen. Ik wil JOU bedanken dat je ooit deze topic bent gestart. Toen ik wanhopig op zoek was naar lotgenoten van dezelfde leeftijdscategorie en ik ze nergens kon vinden totdat ik hier terecht kwam. 

Ik denk veel aan je omdat we tegelijk liepen....

Je zal het altijd met je meedragen dat gevoel maar de pijn zal slijten. Elke mijlpaal zal je eraan denken. En dat is niet erg, juist niet. Ik vind het zo mooi hoe @Aslyn het beschrijft, dat hij jou een periode van geluk heeft gegeven. Jullie herkennen elkaars gevoel en verhaal en dat is ook zo fijn van dit forum. 

Echt heel goed dat je zoveel bent afgevallen. Maakt niet uit of je nog erboven zit, elke kg dat er niet meer aan zit verbetert jouw leven. Dus laat die badpak maar komen in de zomer ♡

Nou ladies, ga weer verder proberen te slapen 😊

aangepast door Nina79
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, dat snap ik @Aslyn dat je daar dan geen zin meer in hebt, ik had dat ook niet toen ik negatief testte in december, had echt zoiets van negatief is negatief, nee moest nog 5-7 dagen door gaan, braaf gedaan, uiteraard weer negatief.
Als het dan niet is gelukt dan wil je ook zsm stoppen met die hormonen rommel.
Ik wacht altijd 'netjes' tot de dag dat het mag.... Maar ik kan me heel erg goed voorstellen dat je heel erg graag wil weten waar je aan toe bent.
Toch zou ik niet zomaar stoppen als het negatief is met 9 dagen, want dan zou het toch wel zo kunnen zijn dat je te vroeg hebt getest.
De duimen draaien voor je hoor, hopelijk heb je die 3 cryo's pas nodig voor een broertje/zusje voor deze.

Ik had dat eigenlijk nooit zo na een terugplaatsing, ik ging het liefste werken en van alles doen, mensen opzoeken, etentje, enz, enz.
Zoveel mogelijk afleiding zodat de dagen zo vlug mogelijk voorbij gaan....
Ik had dat wel altijd op de dag van de test, de eerste keren viel nog wel mee, maar de laatste keer met de eigen eitjes was ik echt heel erg van de kaart van die negatieve test en moest ik ook nog dat doorbellen en werken, enz, vreselijk.

Toen ik begin juli positief testte uiteindelijk was ik thuis aan het werken die dag en ik heb nog nooit zon onproductieve dag gehad als die dag zeg, jeetje, heb eerst een uur of 2 moeten bijkomen van die 2 streepjes, toen heb ik 300 keer nog die test bekeken of ik het me toch echt niet verbeeld had, maar de streepjes bleven staan, toen was ik nog veel meer van de leg zeg en ik heb tranen met tuiten gehuild toen, van blijdschap, inclusief de dromerij, wanneer ben ik uitgerekend, wanneer mag ik met verlof, hoeveel uren wil ik daarna nog werken, droom, droom, droom, tijdens werktijd... 😂

De laatste keer voelde ik het eigenlijk al dat het niet goed was, dus toen viel het mee, toen wel heel verdrietig de eerste keer dat ik moest testen die donderdag toen, maar de woensdag erna voor die tweede zinloze test, was een bevestiging gewoon van wat ik al wist.

Wat lief dat je mij had gesponsord dan Aslyn, ik hoop dat je de loterij wint! 😅
Hopelijk heb je nog een beetje kunnen slapen uiteindelijk.

Wat toevallig @Nina79 dat je bij die mevrouw bent geweest.

Dat van controle willen hebben herken ik wel, ik vind het ook lastig om de controle los te laten.
Toch gaat dat wel redelijk vanzelf bij de bevalling, dan komen er een soort van oerkrachten ergens vandaan die gewoon je hele lichaam overnemen, althans zo heb ik dat ervaren toen.
Ik wilde maar 1 ding uiteindelijk, die baby eruit! En het interesseerde me verder ook geen ene moer meer, er was een heel arsenaal aan dokters die er rondliepen, gynaecoloog, kinderarts, nicu arts, er stond een couveuse klaar die uiteindelijk gelukkig niet nodig bleek, liep wel een mannetje/vrouwtje of 15 rond toen geloof ik, maar al had de hele fanfare binnen komen lopen, het had me geen moer uitgemaakt.

En houvast zoeken we idd allemaal, dingen die we zelf kunnen doen om eea te bevorderen of te helpen in een onzeker traject als dit.

Thanks, maar bedanken is niet nodig hoor, ik ben dit topic gestart destijds om dezelfde reden als jij.
Ik kon ook geen lotgenootjes vinden van enigszins dezelfde leeftijd.
Als je 30 bent sta je er wellicht toch anders in dan dat je de 40 gepasseerd bent, of dat bijna doet, ook al blijf je dan wel lotgenoten in eenzelfde soort onzeker traject.
Dacht van nou, dan start ik zelf maar een topic, kreeg 0 reacties, lol.
Had de moed al opgegeven en toen kreeg ik ineens toch reactie van iemand en daarna vrij vlot nog eentje en toen begon het uiteindelijk te lopen, wat fijn is want zoals jij al zegt, je kunt hier lief en leed delen, tips uitwisselen, je kunt hier alles kwijt en dat maakt een forum als dit heel waardevol.

Leuk wel dat 'mijn' topic nu al meer dan een jaar loopt.
Had toen ook een topic in het wachtbankje gezet, dat heeft ook heel lang nog doorgelopen, maar is nu doodgebloed.
Ik denk ook regelmatig aan jou idd Nina en hoe ver je nu al bent en hoe blij ik voor jou ben dat het jou wel gegund is.
Ik denk dat we hier allemaal elkaar heel goed aanvoelen, het is een fijn clubje meiden zo bij elkaar vind ik.

Klopt, volgens de medische wetenschap is elke kilo minder natuurlijk gezonder.
Ik had me echter jaren geleden al erbij neergelegd dat ik nu eenmaal geen slanke den (meer) ben.
Om altijd maar nee te moeten zeggen tegen wat lekkers had ik ook niet zoveel zin in en ik had er zelf ook niet zoveel moeite mee, ook lichamelijk niet.
Kon gewoon alles nog doen wat ik leuk vind om te doen, dus het had weinig belemmeringen al vond ik mezelf vroeger (slanker) wel mooier.

Maar goed, was nu toch wel van plan de kilo's eraf te houden en wil er eigenlijk nog wel een aantal meer kwijt, zodat ik iig weer in de groene zone zit, of laag in oranje ipv rood....
Baal er alleen wel enorm van dat de sportscholen nu dicht zijn, krijg je van die opmerkingen... Ja, je kunt toch ook wandelen....
Ja, klopt, alleen ik wil graag mijn lichaam trainen, dat train ik niet met wandelen, true, je beweegt, maar ja, die flubberarmen verdwijnen niet met wandelen.... En de 7 buiken ook niet..... Daarbij vind ik aan wandelen (zeker in de winter) echt helemaal niks aan.
Als je dan afvalt is het wel fijn als je ook je spieren kan trainen zodat de schade aan hangbuiken en armen enigszins mee zou kunnen vallen.
Dus nu thuis dan maar.....

Nou, ik hou maar weer op want ik heb weer een boek werk er neer gezet zie ik, lol.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hahaah @Kitje, ik heb weer erg genoten van je boekwerk 🙂 

@Nina79 ik vind ook super tof van je dat je nog steeds hier bent en met ons je ervaringen deelt en lekker met ons meekletst. Ook erg spannend voor jou, de laatste lootjes.. en dan heb je je wondertje in je armen. Dat lijkt me zooo geweldig, ik hoop dat de rest van de meiden en ik het ook mogen meemaken, ja @Kitje hoop dat jij het ook nog eens mag meemaken, de wonderen zijn de wereld nog niet uit. .. @Kitje hoe oud ben je als ik mag vragen? Ik weet niet meer of je het eerder had verteld, ik had wel alles doorgelezen, maar heb de af en toe echt een geheugen van een vis.. 

@Kiona77 ga je morgen naar het ziekenhuis voor een echo? Misschien heb je volgende week de terugplaatsing en dannnn de killing weken 🙂 

vaginaal stomen; ik heb het eerder weleens gedaan, ik hoorde dat het daardoor alles strakker zou worden 🙂  het werd eventjes warm aan de onderkant 🙂 maar heb niet het idee dat het strakker is geworden. 
je hebt wel allerlei verschillende kruiden en voor elke klacht / doel zou je andere kruiden moeten gebruiken. 

Ik had het al eerder vermeld, ik vond zelf de vaginale kruiden erg prettig om in te brengen. 
 

ik ben al zo lang niet op vakantie geweest, ik zou best een huisje willen huren in een warm land en vanuit daar werken voor een maand. Wij moeten thuiswerken, dus ik zou ook vanuit een zonnige bestemming kunnen inloggen op m’n werk. Maar wat als embryo niet blijft plakken, dan word ik zo depri dat ik net zo goed hier kan blijven. Nou we zullen het zien.. erover dromen is ook leuk 🙂 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt als gast nu eerst posten en gelijk daarna registreren. Als u al een account hebt, meld u dan nu aan om te posten met uw account.

Gast
Reageer hier op dit topic...

×   Geplakt als RTF formaat tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in.




  • Berichten

    • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
    • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
    • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
    • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
    • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
  • Topics

×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Gebruikers Voorwaarden